אפשרויות הדפסה:

פיתה שמנמנה על מחבת

מניב8 מנותהכנה3 שעותבישול25 דקותסך הכול3 שעות 25 דקות

פיתה שמנמנה על מחבת - ערימת פיתות שמנמנות

 320 גרם מיםמסוננים, בטמפרטורת חדר
 10 גרם סוכר
 8 גרם שמרים טריים
 20 גרם שמן זית
 450 גרם קמח לחם לבןאו קמח רב-תכליתי
 50 גרם קמח לחם מלאאו קמח לחם לבן, או קמח רב-תכליתי
 10 גרם מלח
רכיבים נוספים
 שמן זיתלשימון הבצק בשלב התפיחה
 סמולינה בטחינה דקהלמניעת הדבקות הפיתות למגש בשלב התפיחה הסופית
הכנת הבצק
1

מוסיפים לקערה שמרים, מים, סוכר ושמן זית ומערבבים. ממתינים 2-3 דקות עד שהשמרים נמסים.

2

מוסיפים בערך חצי מכמות הקמח לקערה ובוחשים.

3

מוסיפים את המלח ובוחשים.

4

מוסיפים את שארית הקמח ובוחשים רק עד שמתקבלת עיסה דביקה. מכסים את הקערה ומניחים לעיסת הבצק לנוח כ-20 דקות לפני שניגשים ללישה.

פיתה שמנמנה על מחבת - עיסת בצק ראשונית

5

לשים את הבצק כ-5 דקות. לא מוסיפים עוד קמח גם אם הבצק נדבק. משתמשים בקלף או בלקקן להפריד את הבצק שנדבק למשטח העבודה. אפשר גם ללוש במיקסר.

6

כעבור מספר דקות לישה יוצרים כדור יפה. משמנים אותו בקצת שמן זית כדי לייצר שכבה חיצונית שאינה נדבקת. מניחים בקערה ומכסים לתפיחה בחדר.

פיתה שמנמנה על מחבת - הבצק לפני התפיחה הראשונית

7

כעבור שעה בערך הבצק יתפח ויכפיל את נפחו (עד שעתיים בטמפרטורה נמוכה יותר). כשזה קורה אפשר לעבור לשלב הבא של עיצוב הפיתות.

פיתה שמנמנה על מחבת - הבצק אחרי התפיחה הראשונית

עיצוב הפיתות
8

מעבירים את הבצק למשטח יבש ומקומח קלות. חותכים את הבצק לחלקים שווים במשקל 105 גרם בערך. הכמות ההתחלתית של הבצק במתכון מתאימה להכנת 8 פיתות במשקל זה.

9

עובדים עם ידיים יבשות ומקומחות. כמו כן מקמחים קלות את השכבה החיצונית של חלקי הבצק הדביקים. יוצרים כדורים מהבצק על ידי משיכה מהקצוות כלפי המרכז, ולבסוף צביטה ולחיצה במרכז ליצירת כדור אטום.

פיתה שמנמנה על מחבת - כדורי הבצק

10

מכסים את כדורי הבצק עם מגבת ומניחים לתפיחה של כ-20 דקות.

11

מכינים מגש (או מגשים) עליו יונחו הפיתות לתפיחה הסופית. מקמחים אותו בשכבת קמח סמולינה או בתערובת של סמולינה וקמח לבן רגיל.

12

בעזרת מארוך מקומח, משטחים כדור אחר כדור לפיתה עבה יחסית, בעובי של 0.5-0.6 מילימטר. חשוב לשמור על גובה אחיד של הבצק בפיתה, אחרת היא לא תתנפח כמו שצריך.

פיתה שמנמנה על מחבת - שיטוח כדור בצק

13

מניחים את הפיתות על המגש המקומח ומכסים לתפיחה אחרונה של 15-20 דקות לפני שאופים. במידה ועובדים עם כמות גדולה של פיתות, שומרים את המגשים במקרר, ומוציאים כ-15 דקות לפני האפייה (אחרת הבצק עלול להיות רך מדי או להדבק.)

פיתה שמנמנה על מחבת - פיתות מוכנות לאפייה

אפיית הפיתות
14

מחממים מחבת על חום גבוה במשך 5 דקות.

15

מניחים בעדינות בצק פיתה על המחבת החמה. בפיתה יחלו להופיע בועות.

16

כעבור דקה הופכים את הפיתה ואופים את הצד השני כדקה נוספת. הפיתה כבר עלולה להתנפח כמו בלון. הופכים שוב, אופים כחצי נוספת. הופכים פעם אחרונה ואופים עוד 15-30 שניות.

פיתה שמנמנה על מחבת - אפייה

17

סך הכל זמן האפייה של הפיתה על המחבת הוא שתיים וחצי עד שלוש דקות. הפיתה צריכה להיות עם סימנים חומים אך לא שרופה. כך אופים פיתה אחר פיתה.

18

פיתות מוכנות מעבירים לרשת להתקררות של כ-20 דקות.

פיתה שמנמנה על מחבת - פיתות נחות אחרי אפייה

19

בתיאבון 😋

פיתה שמנמנה על מחבת - פיתות שמנמנות

נתוני תזונה

מנות 0