אפשרויות הדפסה:

פסטה אלה נורמה

מניב4 מנותהכנה30 דקותבישול30 דקותסך הכול1 שעה

פסטה אלה נורמה

להכנה המוקדמת של החציל
 1 כפית מלח
 1 חציל
 ½ כוס שמן זית
להשלמת מנת הפסטה אלה נורמה
 500 גרם פסטהמסוג ריגטוני, קסרצ'ה, פוזילי, פנה או מקרוני
 1 כף שמן זית
 4 שיני שוםכתוש
 600 גרם עגבניות מרוסקות
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחורטחון טרי
 1 צרור עלי בזיליקוםרק העלים, קרועים
 3 כפות גבינת ריקוטהאו פטה כבשים, חתוכה לקוביות
להגשה
 3 כפות גבינת פיקורינומגוררת
 8 עלי בזיליקוםפרוסים לרצועות דקות
הכנה מוקדמת של החצילים
1

פורסים את החצילים לרצועות צ'יפס עבה (בעובי סנטימטר) או לקוביות בגודל שני סנטימטר. ממליחים אותם, מערבבים ומניחים בקערת סינון. מניחים להם להזיע במשך 20-30 דקות. שוטפים אותם במים קרים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.

פסטה אלה נורמה - המלחת החצילים

2

מטגנים את החצילים בשמן זית על חום בינוני עד להזהבה, בערך 10-15 דקות. כשהם זהובים ורכים מניחים אותם על צלחת.

פסטה אלה נורמה - טיגון החצילים

השלמת מנת הפסטה אלה נורמה
3

מבשלים את הפסטה לרמת אל-דנטה, לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול, לפני שנפתרים מהמים שומרים ספל ממי בישול הפסטה בצד (לשימוש ברוטב.)

4

בזמן שהפסטה מתבשלת אפשר להכין את הרוטב. במחבת רחבה (או סיר רחב ונמוך) על חום נמוך-בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את השום (מבלי שיישרף) במשך 30 שניות.

5

מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עלי בזיליקום קרועים, מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות על חום בינוני-נמוך.

6

מוסיפים לרוטב העגבניות את רוב החצילים (שומרים קצת בצד להגשה.) מדללים קצת את הרוטב עם מי הבישול של הפסטה. מבשלים כ-5 דקות נוספות.

פסטה אלה נורמה - הוספת החצילים לרוטב

7

מוסיפים לרוטב את קוביות הגבינה. מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה לדילול במידה הרצוייה.

פסטה אלה נורמה - הוספת גבינה לרוטב

8

לבסוף מוסיפים גם את הפסטה שהתבשלה בינתיים, בוחשים ומבשלים את הפסטה יחד עם הרוטב עוד 2-3 דקות.

9

להגשה מפזרים מעל כל מנת פסטה את החצילים שנשמרו בצד, עלי בזיליקום טריים וגבינת פקורינו מגוררת. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0