פסטה ברוטב עגבניות שרי וזיתי קלמטה

הנפלאות שבפשטות

 250 גרם פסטה
 20 עגבניות שרימחולקות לרבעים
 20 זיתי קלמטהמגולענים וחצויים
 ½ בצל לבןקצוץ דק
 2 שיני שוםקצוצות
 1 כף חמאה
 3 כפות שמן זית
 1 כף עשבי תיבול יבשים(טימין, רוזמרין, אורגנו, בזילקום, עלי דפנה...)
 מלח ופלפל
 גבינת פרמז'ן

1

מבשלים את הפסטה.

2

בינתיים כשהפסטה מתבשלת, במחבת מחממים שמן זית וממיסים בתוכו את החמאה.

3

מוסיפים עגבניות, בצל, שום, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

4

מבשלים על אש בינונית 3-4 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מתרככות.

5

מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד כדקה, ואז מוסיפים לרוטב את הפסטה שהתבשלה בינתיים, מערבבים והמנה מוכנה.

6

מגישים עם גבינת פרמז'ן מגוררת (וכוס יין משובח ליד.)

7

בתיאבון 😋