אפשרויות הדפסה:

פסטה טונה

מניב4 מנותהכנה5 דקותבישול20 דקותסך הכול25 דקות

פסטה טונה

 500 גרם פסטהלינגוויני, ספגטי או איזו פסטה שרוצים
 4 כפות שמן זית(משתמשים בשמן הזית של הטונה)
 1 בצלקצוץ דק
 2 גבעולי סלריחתוך לקוביות קטנות
 1 גזרקלוף וחתוך לקוביות קטנות
 2 שיני שוםקצוץ דק
 ¼ כפית בזיליקום מיובש
 ¼ כפית טימין מיובש
 ¼ כפית אורגנו מיובש
 ¼ כפית פטרוזיליה מיובשת
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
 1 מיכל עגבניות תמר קלופותקצוצות, עם המיץ (מיכל = 400 מיליליטר)
 1 כפית דבש
 ¼ כוס מים
 1 חבילת טונהבשמן זית (160 גרם)
להגשה
 גבינת פרמז'ן
 שמן זית
 זיתים
1

מבשלים את הפסטה על פי הוראות האריזה לרמת אל-דנטה.

2

במקביל להכנת הפסטה, מחממים במחבת רחבה שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הבצל יחד עם הגזר והסלרי כחמש דקות. מדי פעם מערבבים.

3

מוסיפים שום וממשיכים בטיגון כדקה נוספת.

4

מוסיפים את כול התבלינים, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.

5

מוסיפים את העגבניות יחד עם המיץ שלהם, את הדבש ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

6

מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות.

7

מוסיפים את הטונה, מערבבים וממשיכים בבישול עם המכסה כחמש דקות נוספות.

8

לבסוף מוסיפים את הפסטה שכבר מבושלת, מערבבים ומגישים מיד.

9

להגשה זולפים מעל כול מנה מעט שמן זית, ומפזרים גם זיתים, וגבינת פרמז'ן למנה מושלמת. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0