אפשרויות הדפסה:

פסטה עם ברוקולי

מניב2 מנותהכנה10 דקותבישול17 דקותסך הכול27 דקות

פסטה עם ברוקולי

 250 גרם פסטה
 250 גרם ברוקולי
 2 כפות שמן זית
 2 שיני שוםמעוכות
 מלח
 פלפל שחור
תוספת אפשרית
 1 קמצוץ פלפל קאייןאו פתיתי צ'ילי
להגשה
 גבינת פיקורינואו פרמז'ן
 צנובר
 שמן זית
 עגבניות שרי
1

שוטפים את הברוקולי ומפרקים לפרחים קטנים. מוסיפים את הברוקולי לסיר. מכסים לגמרי במים (בערך פי שלוש מגובה הברוקולי). מוסיפים גם כפית מלח. מביאים לרתיחה. מבשלים את הברוקולי במשך 5 דקות. מוציאים את הברוקולי לצלחת ושומרים על מי הבישול הירוקים.

2

מחזירים את מי בישול הברוקולי לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.

3

בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית והשום ומטגנים כדקה.

4

שומרים בערך 10% מפרחי הברוקולי המבושלים בצלחת. את שאר הברוקולי מעבירים למחבת עם השום ומטגנים כשתי דקות.

5

בשלב זה אפשר להפתר משיני השום שבמחבת או להשאיר אותם אם רוצים רוטב יותר שומי. מוסיפים בערך חצי כוס ממי בישול הפסטה למחבת עם הברוקולי. מועכים את הברוקלי בעזרת מועך תפוחי אדמה לעיסה ירוקה ורטובה. במידת הצורך מוסיפים עוד כמה כפות ממי בישול הפסטה כדי לדלל.

פסטה עם ברוקולי - מעיכת הרוטב

6

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים. לטעם פיקנטי מוסיפים גם קצת פלפל קאיין או פתיתי צ'ילי.

7

מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה. כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לתוך הרוטב. מוסיפים גם את פרחי הברוקולי שנשמרו בצלחת. בוחשים כך שהרוטב עוטף את הפסטה.

פסטה עם ברוקולי - ערבוב הפסטה עם הרוטב

8

מגישים עם גבינת פרמז'ן מגוררת. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0