פרגיות עם חציל וזיתים

 4 פרגיות עוףללא עצמות
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל
 1 כפית פפריקה מתוקה
 1 כפית אורגנו
 3 כפות שמן צמחי
 1 בצלקצוץ
 1 חצילחתוך לקוביות בגודל סנטימטר
 1 כוס בירה בהירה
 1 כוס מים
 1 כפית דבש
 2 עלי דפנה
 100 גרם זיתיםמגולענים
להגשה
 2 כפות פטרוזיליה טרייהקצוצה

1

מנקים את הפרגיות, חותכים קצוות מיותרים ומנגבים בעזרת מגבות נייר.

2

מפזרים על הפרגיות מלח, פלפל, פפריקה ואורגנו.

3

בסיר נמוך ורחב מחממים 2/3 מכמות השמן על חום בינוני.

4

מטגנים את הפרגיות עד להשחמה בשני הצדדים ומוציאים לצלחת.

5

מוסיפים את שארית השמן לסיר.

6

מטגנים את הבצל עד להשחמה.

7

מוסיפים את קוביות ההחציל ומטגנים יחד עם הבצל 3-4 דקות.

8

מוסיפים את הבירה. מגרדים בעזרת הנוזלים את תחתית הסיר. מביאים לרתיחה ומאפשרים לבירה להתאדות כשתי דקות.

9

מוסיפים מים ודבש. בוחשים ומביאים לרתיחה.

10

מחזירים לסיר את פרגיות העוף. מוסיפים את עלי הדפנה והזיתים.

11

מכסים את הסיר. כשהרוטב רותח ומבעבע מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ-45 דקות.

12

כשתי דקות לסיום טועמים רוטב ומשפרים טעמים (מלח, פלפל, דבש).

13

להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה. מגישים עם לחם טרי לטבילה ברוטב. בתיאבון 😋