אפשרויות הדפסה:

פשטידת בטטה ארומטית

מניב8 מנותהכנה50 דקותבישול50 דקותסך הכול1 שעה 40 דקות

פשטידת בטטה ארומטית - על צלחת עם סלט

בצק
 125 גרם קמח תופח
 50 גרם חמאהרכה
 ¼ מיכל אשל או לבן
 1 כפית רוזמרין טריקצוץ דק
תערובת ראשונה
 1 קילוגרם בטטותקלופות, חתוכות לקוביות גדולות
 2 ענפים רוזמרין
 3 שיני שוםקלופות
 1 בצלקצוץ
 1 כף שמן זית
תערובת שנייה
 150 גרם יוגורט יווני
 100 גרם חמאהרכה
 2 ביצים
 25 גרם גבינת פיקורינואו גבינת פרמז'ן, מגוררת
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
הכנת הבצק
1

מערבבים בקערה את הקמח עם החמאה, האשל והרוזמרין. לשים בקערה או על משטח לבצק רך.

פשטידת בטטה ארומטית - הבצק

2

יוצרים כדור בצק ומעבירים למקרר למנוחה של כחצי שעה לפחות. בינתיים מכינים את המלית.

הכנת תערובת ראשונה
3

מוסיפים בטטות, שום ורוזמרין לסיר בישול. מכסים במים.

4

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 עד 12 דקות עד להתחלת התרככות הבטטות.

5

בזמן הבישול של הבטטות מחממים שמן זית במחבת.

6

מטגנים את הבצל על חום בינוני, כ-8 עד 10 דקות, עד להתרככות והשחמה. מעבירים לצלחת להתקררות.

7

כשהבטטות קצת מתרככות מפסיקים את הבישול שלהן. מסננים את מי הבישול. נפתרים מהעלים ומהענפים של הרוזמרין. מאפשרים לבטטות להתייבש ולהתקרר כמה דקות.

8

מועכים את הבטטות עם השום המבושל בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים להן את הבצל המטוגן ומערבבים.

הכנת תערובת המלית
9

בשלב זה כבר אפשר לחמם תנור ל-180 מעלות.

10

בקערה מספיק גדולה מערבבים את רכיבי התערובת השנייה.

פשטידת בטטה ארומטית - תערובות המילוי

11

מאחדים בין התערובת הראשונה לתערובת השנייה, מערבבים לתערובת מלית אחידה.

12

מקמחים את הבצק. משטחים בעזרת מארוך על משטח מקומח לעיגול גדול.

13

מניחים את יריעת הבצק בתבנית פשטידה עד לכיסוי מלא של התבנית. אפשר גם להשאיר שוליים ולקפל אותם על המלית, אחרי הוספת המלית.

פשטידת בטטה ארומטית - הנחת הבצק בתבנית

14

מוזגים מעל בסיס הבצק את תערובת המלית. מהדקים לגובה אחיד.

15

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50-55 דקות, עד להשחמה.

פשטידת בטטה ארומטית - לקראת אפייה

16

בתיאבון 😋

פשטידת בטטה ארומטית

נתוני תזונה

מנות 0