אפשרויות הדפסה:

פשטידת פטריות

מניב12 מנותהכנה45 דקותבישול45 דקותסך הכול1 שעה 30 דקות

טעימה במיוחד, בעיקר כשהיא שחומה

מנת פשטידת פטריות

מכינים בצק 1, 2, 3 מ –
 500 גרם קמח תופח
 200 גרם חמאה
 1 מיכל אשלאו לבן
חומרים למילוי:
 1 בצל
 1 חבילת פטריות שמפיניון
  מלח ופלפל
 1 מיכל גבינה לבנה5% או 9%
 1 מיכל גבינת קוטג'250 גרם
 1 מיכל שמנת רגילה
 2 ביצים טרופות
 1 שקית אבקת מרק פטריות
 1 צרור שמיררחוץ וקצוץ
הכנת הבצק
1

מכינים בצק על ידי ערבוב ולישת המרכיבים לבצק (את הבצק ניתן להכין מראש.)

2

מחלקים ל- 4 או 5 כדורים. לפשטידה נחוץ כדור אחד, אותו נשמור במקרר עד לאחר הכנת המילוי. את שאר כדורי הבצק ניתן לשמור בהקפאה לשימוש בפשטידות עתידיות.

הכנת המילוי
3

מטגנים במחבת עם מעט מאוד שמן בצל קצוץ. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים פטריות שמפיניון פרוסות ומטגנים עד שהן מתרככות. מתבלים תוך כדי הטיגון במלח ובפלפל שחור.

4

מוסיפים את הפטריות והבצל לתערובת של: גבינות, שמנת, ביצים, אבקת המרק והשמיר.

הכנת הפשטידה
5

מפזרים קמח על משטח העבודה. בעזרת מערוך מכינים עלה מכדור אחד של בצק מופשר.

6

מניחים בעדינות בתבנית פאי משומנת את עלה הבצק ומהדקים לדפנות. אם יש קרעים ניתן פשוט להדביק חתיכות בצק לתיקון.

7

מוסיפים את תערובת הגבינות והפטריות.

8

אופים בתנור מחומם לחום בינוני כ- ¾ שעה או עד שמזהיב למעלה ומוכן (ניתן לבדוק ע"י תקיעת קיסם עץ שיוצא יבש.)

נתוני תזונה

מנות 0