אפשרויות הדפסה:

צ'יפס אפוי בתנור

מניב2 מנותהכנה15 דקותבישול37 דקותסך הכול52 דקות

צ'יפס אפוי בתנור

 700 גרם תפוחי אדמה
 1 כף שמן צמחי
 1 כף עמילן תירס
 1 כפית פפריקה
 ¼ כפית פפריקה חריפה
 ½ כפית מלח גס
 ¼ כפית פלפל שחור
1

אם רוצים צ'יפס עם קליפה אז מקרצפים את תפוחי האדמה, אחרת קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים. פורסים את תפוחי האדמה לצ'יפסים בגודל הרצוי.

2

מכניסים את תפוחי האדמה לקערה עם מיי קרח לשלושים דקות.

3

נפתרים מהמים ומעבירים את תפוחי האדמה לסיר בישול. מוסיפים מים חדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי במשך 3-7 דקות, תלוי בגודל הצ'יפס. עבור צ'יפס דק מספיקות 3 דקות בישול. עבור צ'יפס בעובי בינוני 5 דקות בישול. פלחים עבים (כמו בתמונה) מבשלים 7 דקות.

4

מוציאים את תפוחי האדמה ממיי הבישול ומעבירים אותם למשטח לייבוש וקירור.

5

כעבור כמה דקות, כשתפוחי האדמה קרים, מעבירים אותם לקערה. מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים עמילן תירס ותבלינים (פפריקות, מלח ופלפל) ומערבבים שוב.

צ'יפס אפוי בתנור - מוכן לאפייה

6

מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית מצופה בנייר אפייה.

7

אופים כ-10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הופכים את תפוחי האדמה ואופים כ-10-15 דקות נוספות עד שהם מוכנים.

8

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0