אפשרויות הדפסה:

ציר דגים

מניבמנה 1הכנה15 דקותבישול30 דקותסך הכול45 דקות

ציר דגים - מתבשל

 1 קילוגרם אדרות וראשים של דגיםדגי ים, לא כולל זימים, שטופים משאריות דם ומחלקי פנים
 3 כפות שמן זית
 2 בצלחתוך לקוביות
 2 גזרחתוך לקוביות
 4 גבעולי סלריחתוך לקוביות
 1 כוס יין לבן יבש
 8 כוסות מיםרותחים
 1 צרור עשבי תיבולכולל פטרוזיליה, טימין טרי, עלי סלרי, עלי דפנה
 1 כפית מלח ים
 2 כפיות זרעי פלפל שחורשלמים
אפשריות להעשרת הטעמים בציר הדגים
 1 פקעת שומר(פורסים ומוסיפים לירקות בשלב הטיגון)
 1 כוכב אניס
 ½ כוס פטריות מיובשות
 2 כפות רסק עגבניות
1

מחממים סיר כבד על חום בינוני. מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-8-10 דקות.

ציר דגים - טיגון הירקות

2

מוסיפים את היין לסיר. מאפשרים לו אידוי של שתי דקות.

3

מוסיפים חלקי דגים, מכסים במים רותחים. מוסיפים צרור עשבי תיבול, מלח וזרעי פלפל שלמים.

ציר דגים - צרור עשבי תיבול

4

מביאים לרתיחה. מכסים. מנמיכים חום כך שיש רתיחה עדינה של ציר הדגים ומבשלים כ-30 דקות. בדקות הראשונות של הרתיחה בודקים מדי פעם, אם מצטבר קצף למעלה חופנים אותו בעזרת כף ומסירים.

ציר דגים

5

בתום הבישול מאפשרים לציר הדגים להתקרר. מסננים ומאחסנים את הנוזלים בכלי אטום. שומרים בקירור ליום-יומיים או בהקפאה לשימוש בעת הצורך, להעשרה ולהעמקת טעמים של תבשילי דגים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0