ניצני הצלפים בטעמם הטבעי הם מרירים. נפתרים מהמרירות על ידי השריית הצלפים במים במשך שלושה ימים, כאשר בכול יום מחליפים את המים.
מכניסים את הצלפים לצנצנת, ממלאים במים קרים ומכסים.
כעבור 24 שעות מוציאים את הצלפים ונפתרים מהמים בצנצנת. מסננים ושוטפים את הצלפים. שוטפים גם את הצנצנת. מחזירים את הצלפים וממלאים שוב במים.
חוזרים על הצעד הקודם 3 פעמים. ביום הרביעי ממשיכים לכבישה.
מעקרים ומחטאים את צנצנת שימור. מרתיחים מים ונותנים להם לשהות בצנצנת כ-10 דקות. מרוקנים את המים ומייבשים את הצנצנת (אפשר ליבש בטוסטר בטמפרטורת 100 מעלות לכמה דקות).
מוסיפים את הצלפים, מים, חומץ, מלח, עלה דפנה, פלפל אנגלי ואת השום. סוגרים ומנערים קלות.
פותחים, מכסים בשמן זית, אוטמים את הצנצנת, מניחים מחוץ למקרר.
יותר לא פותחים את הצנצנת עד לסיום הכבישה. כול כמה ימים אפשר לנער קלות.
הצלפים מוכנים לשימוש כעבור חודש. בהצלחה 😋