אפשרויות הדפסה:

קבב אדנה

מניב10 מנותהכנה25 דקותבישול7 דקותסך הכול32 דקות

קבב אדנה

 2 פלפל אדום מתוקקצוץ קטן
 2 פלפל צ'ילי ירוקקצוץ קטן
 500 גרם בשר כבש טחוןשוק, כתף, צלעות
 500 גרם בשר עגל טחון
 200 גרם שומן כבשטחון
 1 בצלקלוף וקצוץ
 3 שיני שוםקלופות וקצוצות
 1 כף פפריקה מתוקה
 1 כף פלפל אדום חריףטחון
 2 כפיות מלח
הכנת התערובת לקציצות
1

מרוקנים את הפלפל האדום והפלפל הירוק מזרעים, קוצצים דק ומעבירים למעבד מזון וטוחנים.

2

מעבירים את הפלפלים הטחונים למסננת, סוחטים אותם ונפתרים מכמה שיותר נוזלים.

3

במעבד המזון טוחנים את הבצל והשום.

4

מחזירים את הפלפלים הטחונים למעבד המזון מוסיפים גם את הבשר ואת כול שאר הרכיבים של התערובת וטוחנים היטב.

5

מעבירים לקערה גדולה או למשטח עבודה ולשים היטב לקבלת תערובת אחידה.

הכנת השיפודים וצליה
6

מחלקים את התערובת לכדורים בגודל בגודל עגבניה בינונית.

7

עובדים עם ידיים רטובות (החזיקו קערת מים ליד). כול כדור בשר "מלבישים" על שיפוד מתכת ארוך ורחב (דמוי חרב). מתחילים עם הבשר מלמעלה ומצמידים את הבשר בצורה שווה לאורך השיפוד על ידי לחיצה של כול כף היד סביב הבשר על השיפוד. נוצר "שרוול" בשר ארוך לאורך השיפוד באורך 20-25 סנטימטר. עם הלחיצה על הבשר האגודל ייצור מעין גלים קטנים במרחקים שווים. חשוב שהבשר יהיה מהודק לשיפוד ושלא יהיה יותר מדי בשר מסביב, אחרת במהלך הצליה השיפוד עלול להתפרק והבשר יפול.

8

צולים את השיפודים מעל מנגל פתוח, על פחמים לוהטות שחוממו כ-30 דקות מראש, וללא צורך ברשת המנגל. זמן הצליה בערך כ- 7-8 דקות כאשר לאורך הצליה כול חצי-דקה מסובבים את השיפודים. עבדו עם כמה שיפודים רזרבים בהישג יד ליתר ביטחון. אם הבשר מתחיל להתפרק וליפול מהשיפוד, הניחו שיפוד מתחת הבשר לתמיכה והמשיכו בצליה.

קבב אדנה - על האש

9

מגישים על פיתה טריה שטוחה עם סלט טרי.

קבב אדנה - פיתות

נתוני תזונה

מנות 0