קבב אורפה

 1 קילוגרם בשר כבש טחוןהמכיל 30% שומן (נהוג להוסיף שומן זנב)
 1 פלפל אדום(גמבה) קצוץ קטן
 1 בצלקצוץ קטן
 3 שיני שוםכתוש
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 1 כפית גרגרי כוסברהטחונים
 ½ כפית כמון
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחורטחון טרי

הכנת התערובת לקציצות
1

טוחנים פלפל אדום, בצל, שום ופטרוזיליה במעבד מזון.

2

בקערה גדולה או על משטח עבודה מערבבים יחד את הבשר, התערובת שנטחנה במעבד המזון ואת כול התבלינים.

3

לשים (כמו לישת בצק) היטב במשך 10 דקות.

4

לתוצאה מיטבית ניתן להכין את התערובת כ-24 שעות מראש ולשמור בקירור. כול 8 שעות יש להוציא את הבשר מהקירור וללוש אותו מספר דקות.

הכנת השיפודים וצליה
5

מחלקים את התערובת לכדורים גדולים יחסית (גודל עגבניה בינונית).

6

עובדים עם ידיים רטובות (החזיקו קערת מים ליד). כול כדור בשר "מלבישים" על שיפוד מתכת ארוך ורחב (דמוי חרב). מתחילים עם הבשר מלמעלה ומצמידים את הבשר בצורה שווה לאורך השיפוד על ידי לחיצה של כול כף היד סביב הבשר על השיפוד. נוצר "שרוול" בשר ארוך לאורך השיפוד באורך 20-25 סנטימטר. עם הלחיצה על הבשר האגודל ייצור מעין גלים קטנים במרחקים שווים.

7

צולים את השיפודים מעל מנגל פתוח, על פחמים לוהטות שחוממו כ-30 דקות מראש, ללא צורך ברשת המנגל. זמן הצליה הוא כשבע-שמונה דקות. במהלך הצליה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים.

8

בתיאבון 😋