קבב בולגרי

 1 קילוגרם בשר בקרטחון, 60% צוואר, 40% קשתית (שפונדרה)
 200 גרם שומן כבש טחון או קצוץ היטב
 1 כפית מלח
 1 כפית פלפל שחורטחון דק
 ½ כפית כמון
 1 כפית צ'ובריצ'ה(תבלין בולגרי)
 1 כפית סודה לשתיה
 ½ כוס מי סודה
 1 בצלקצוץ דק דק או מגורר בפומפיה
 ½ כוס פטרוזיליהשטופה היטב וקצוצה

1

בקערה גדולה מוסיפים את הבשר, השומן, מלח, פלפל וכמון, ואם יש אז גם צ'ובריצ'ה, ומערבבים.

2

מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים ולשים עם הידיים כ-10 דקות לפחות.

3

מכסים ומניחים לנוח בקירור ל-12 שעות.

4

יוצרים מהתערובת קבבים מוארכים (מעין נקניקיות) בקוטר 2 סנטימטר ובאורך 15 סנטימטר. עובדים עם ידיים משומנות כדי שלא יידבק.

5

לשמור בקירור עד חצי שעה לפני הצליה.

6

צולים על גריל פחמים. 2-3 דקות צליה לכול צד, סה"כ 5-6 דקות צלייה והקבבים מוכנים.