קבב עיראקי אמיתי

 600 גרם בשר טחוןעם 25-30% שומן (רצוי לשלב שומן כבש)
 1 בצלקצוץ
 1 כפית סומק
 1 כפית כורכום
 ½ כפית פלפל לבןטחון
 1 כפית מלח
 ¼ כוס פטרוזיליהקצוצה

הכנת תערובת הקבב
1

שמים את הבצל הקצוץ במסננת או בתוך חיתול בד. סוחטים אותו טוב טוב כדי להפתר מכמה שיותר נוזלים.

2

מוסיפים את הבצל הסחוט לקערה יחד עם שאר החומרים של תערובת הקבב.

3

לשים בידיים את כל החומרים במשך חמש דקות לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר לפחות לשעה.

הכנת השיפודים וצלייה על האש
4

מכינים משטח עבודה של קערת הבשר ולצידה קערת מים קרים והשיפודים. מרטיבים את הידיים במים כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבשר ולמנוע הידבקות שלו לידיים. יוצרים מהבשר כדור מהודק (בערך בגודל של תפוח). את הכדור הופכים למעין נקניקייה שמנה. את הנקניקייה הזה מלבישים על שיפודי מתכת רחבים. את הבשר מהדקים בתנועה שחוזרת על עצמה, על ידי הידוק מלמעלה למטה וחזרה, סיבוב השיפוד וחזרה כמה פעמים, עד שנוצרת קציצה רחבה וארוכה (כפי שניתן לראות בתמונה) הצמודה ומהודקת היטב לשיפוד. את הגלים יוצרים בעזרת אצבע.

5

צולים את השיפודי מעל גריל לוהט (אין צורך ברשת.) במהלך הצלייה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים. השיפודים מוכנים כאשר הם שחומים, בערך כעבור 5-6 דקות צלייה.

6

מגישים עם אורז או בפיתה עם טחינה וסלט, ולצד המנה מגישים עגבנייה ובצל שגם צולים על המנגל. בתיאבון 😋