אפשרויות הדפסה:

קבב עיראקי על האש

מניב3 מנותהכנה25 דקותבישול5 דקותסך הכול30 דקות

קבב עיראקי על האש - על הגריל

 600 גרם בשר טחוןבקר, טלה או תערובת. 30% שומן.
 1 בצלקצוץ דק
 1 עגבנייהקלופה, חתוכה לקוביות קטנות
 ½ כוס פטרוזיליהקצוצה
 1 כפית מלח
 ½ כפית כמון
 ½ כפית כורכום
 ¼ כפית פלפל לבן
להגשה
 1 קמצוץ סומק
 1 קמצוץ פטרוזיליה קצוצה
הכנת תערובת הבשר
1

מניחים את העגבנייה והבצל הקצוצים במסננת או בתוך חיתול בד וסוחטים מהם את הנוזלים.

2

בקערה מערבבים את הבשר יחד עם העגבניות והבצל הסחוטים, הפטרוזיליה והתבלינים. לשים כמה דקות בידיים עד שמתקבלת תערובת דביקה. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.

הכנת השיפודים וצלייה על האש
3

מכינים משטח עבודה של קערת הבשר ולצידה קערת מים קרים והשיפודים. מרטיבים את הידיים במים כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבשר ולמנוע הידבקות שלו לידיים. יוצרים מהבשר כדור מהודק (בערך בגודל של תפוח). את הכדור הופכים למעין נקניקייה שמנה. את הנקניקייה הזה מלבישים על שיפודי מתכת רחבים. את הבשר מהדקים בתנועה שחוזרת על עצמה, על ידי הידוק מלמעלה למטה וחזרה, סיבוב השיפוד וחזרה כמה פעמים, עד שנוצרת קציצה רחבה וארוכה (כפי שניתן לראות בתמונה) הצמודה ומהודקת היטב לשיפוד. את הגלים יוצרים בעזרת אצבע.

קבב עיראקי על האש - שיפודים

4

צולים את השיפודי מעל גריל לוהט (אין צורך ברשת.) במהלך הצלייה כול חצי דקה מסובבים את השיפודים. השיפודים מוכנים כאשר הם שחומים, בערך כעבור 5 דקות צלייה.

5

מפזרים קצת סומק ופטרוזיליה קצוצה מעל.

6

מגישים עם אורז או בפיתה עם טחינה וסלט, ולצד המנה מגישים עגבנייה ובצל שגם צולים על המנגל. בתיאבון 😋

קבב עיראקי על האש - בפיתה

נתוני תזונה

מנות 0