אפשרויות הדפסה:

קדירת בשר עם תרד ושעועית לימה

מניב6 מנותהכנה40 דקותבישול2 שעות 15 דקותסך הכול2 שעות 55 דקות

קדירת בשר עם תרד ושעועית לימה

 1 כוס שעועית לימהמושרית במים לפחות 8 שעות
 200 גרם תרדשטוף, קצוץ
 ½ קילוגרם בשר לבישול ארוך(אסאדו, אוסובוקו, כתף), חתוך לקוביות בגודל 2-3 סנטימטר
 ½ כוס קמח
 3 כפות שמן
 2 בצלקלוף, חתוך לקוביות
 1 גזרקלוף, חתוך לקוביות
 4 שיני שוםקלופות, חצויות
 400 גרם עגבניות מרוסקות(אפשר מקופסא)
 6 כוסות ציר מרקאו מים
תבלינים
 ½ כפית אורגנו
 ½ כפית בזיליקום
 ½ כפית טימין
 1 כפית מרווה
 1 כפית מלח גס
 ½ כפית פלפל שחור
 2 עלי דפנה
1

מייבשים את קוביות הבשר בעזרת מגבות נייר. ממליחים ומפלפלים, טובלים בקמח ומנערים כדי להפתר משאריות קמח.

2

מחממים בסיר לבישול ארוך (או בסיר לחץ) שמן, על חום בינוני-גבוה.

3

סוגרים את הבשר בשמן כמה דקות עד שהוא משחים. מוציאים מהסיר את קוביות הבשר ומניחים על צלחת (השמן נשאר בסיר.)

4

מכניסים לסיר את הבצל, הגזר והשום ומטגנים עד להשחמה והתרככות כ-5 דקות. מדי פעם מערבבים.

5

מוסיפים כוס מהציר (או המים) ובעזרת כף עץ או תרווד מגרדים את תחתית הסיר.

6

ממתינים שהנוזלים רותחים ומוסיפים את התרד. מרככים אותו באדים כדקה.

7

מוסיפים את השעועית, את העגבניות המרוסקות, את התבלינים ומערבבים.

8

מחזירים את קוביות הבשר ומערבבים.

9

מוסיפים את הציר (או המים.)

10

מכסים את הסיר, מביאים את התבשיל לרתיחה ומבשלים על חום נמוך כשעתיים ורבע (כ-50 דקות בסיר לחץ), עד שהבשר רך מאוד.

11

מגישים עם לחם טרי, יחד עם טחינה או ממרח חרדל. בתיאבון 😘

נתוני תזונה

מנות 0