אפשרויות הדפסה:

קדרת בשר בבירת גינס

מניב2 מנותהכנה30 דקותבישול3 שעותסך הכול3 שעות 30 דקות

בישול איטי של נתח שפונדרה בבירה גינס

בשר בבירה גינס - על מצע פולנטה

 1 קילוגרם שרוול אסאדו (שפונדרה)חצוי או רבוע
 קמח
 מלח ופלפל
  ליטר בירת גינס
 ½ ליטר ציר בקראו ציר עוף
 1 בצל גדולחתוך לקוביות
  קופסת פטריות שלמותחתוכות לחצאים או רבעים
 1 גזרחתוך לקוביות גדולות
 6 שיני שוםשלמות חצויות
 4 גבעולי סלריחתוכים לפרוסות (לשמור גם את העלים בצרור)
 1 צרור עשבי תיבולגבעולי תימין, רוזמרין, עלי דפנה
 פטרוזילהקצוצה
1

מקמחים את הבשר ומנערים משאריות קמח. ממליחים ומפלפלים.

2

מחממים את הסיר לחום גבוה, מוסיפים קצת שמן וסוגרים את הבשר על ידי טיגון, עד שמקבל צבע שחום בכול הצדדים. אז מוציאים את הבשר ומניחים בצלחת בצד.

3

צורבים קצת את הבצל בחום בינוני-גבוה באותו סיר בו טוגן הבשר.

4

מוסיפים סלרי, גזר, שום.

5

מוסיפים את הפטריות.

6

כשהירקות מקבלים צבע שחום, מוסיפים חצי בקבוק בירת גינס. מגרדים את התחתית של הסיר עם תרווד. נותנים לבירה לרתוח ולהתאדות 2-3 דקות.

7

מחזירים את הבשר לסיר.

8

מניחים מלמעלה צרור עשבי תיבול, כולל עלי סלרי, פטרוזיליה, תימין, רוזמרין, עלי דפנה.

9

מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל (אח"כ משפרים שוב את הטעמים).

10

מוסיפים את חצי בקבוק הבירה הנותר ואת ציר הבשר.

11

אחרי שהרוטב רתח מסירים את השמאלץ המצטבר למעלה.

12

סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה - לשמוע בעבוע עדין – בישול ארוך עם רתיחה קלה 3 שעות לפחות.

הצעות הגשה
13

מגישים על מצע פירה, אורז, פולנטה, קוסקוס, חיטה או פשוט לצד באגט פרוס עם חרדל וחמוצים (ובירה.)

14

מפזרים פטרוזילה קצוצה למעלה.

15

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0