אפשרויות הדפסה:

קולורבי מוחמץ עם גזר

מניבמנה 1הכנה15 דקותסך הכול15 דקות

קולורבי מוחמץ עם גזר

 1 ראש קולורביראש = 400 גרם בערך
 4 גזרקלוף
 1 צרור עלי קולורבי(לא חובה)
 5 שיני שוםקלופים
 2 עלי דפנה
לתחמיץ
 2 כוסות חומץ בן יין אדום
 2 כוסות מים
 3 כפות סוכר חום
 2 כפיות מלח יםללא תוספים וחומרים משמרים
 5 זרעי פלפל אנגלישלמים
 1 כפית זרעי פלפל שחורשלמים
1

מחטאים ומחממים צנצנת שימורים על ידי הוספת מים רותחים. כדי למנוע התבקעות של הזכוכית, תחילה מוסיפים מים חמים מאוד, שופכים את המים האלו וכשהצנצנת כבר חמימה מוסיפים מים רותחים. מניחים לחמש-עשר דקות ומרוקנים.

2

מוסיפים רכיבי התחמיץ (מים, חומץ, סוכר, מלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי) לסיר בישול. מחממים עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה.

3

קולפים את הקולורבי ופורסים לאצבעות צ'יפס בעלות רוחב של שלושת רבעי סנטימטר. חותכים גם את הגזר לאצבעות באותו גודל. את שיני השום פורסים או משאירים שלמים.

קולורבי מוחמץ עם גזר - הירקות

4

מוסיפים את פרוסות הקולורבי והגזר לצנצנת המחוטאת. בין אצבעות הקולורבי והגזר משלבים את עלי הדפנה ופרוסות השום. כשהצנצנת מלאה, מוזגים מעל את התחמיץ הכמעט רותח עד כדי כיסוי מלא ואוטמים את צנצנת השימור החמה במכסה שלה.

5

הנוזל יתקרר בהדרגה בתוך הצנצנת. ההתקררות והצטמקות האוויר בתוך הצנצנת יגרמו לפקק של הצנצנת להמשך כלפי פנים ולעשות רעש של "קליק" כעבור שעה של התקררות בערך. זה סימן לכך שהצנצנת אטומה כמו שצריך, ובפנים נוצר ואקום, מה שיסייע לשמר את הירקות למשך תקופה ארוכה (מחוץ למקרר במקום קריר ויבש).

6

הקולורבי והגזר המוחמצים מוכנים כעבור שלושה ימים. לאחר פתיחת הצנצנת ניתן לשמור בקירור במשך מספר שבועות. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0