קישואים בתנור עם עגבניות שרי

להכנה המוקדמת של הקישואים
 600 גרם קישואים (זוקיני)
 2 כפיות מלח
להכנה המוקדמת של העגבניות
 400 גרם עגבניות שרי
 1 כף שמן זית
 ¼ כפית אורגנו מיובש
 ¼ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
להשלמת המאפה הקישואים והעגבניות
 2 כפות שמן זית
 1 כפית חומץ בן יין לבן
 ½ כוס פרורי לחםאו פנקו
 ¼ כוס גבינת פרמז'ןאו גבינת פיקורינו, מגוררת
להגשה
 טימיןטרי

הכנה המוקדמת של הקישואים
1

פורסים את הזוקיני לפרוסת דקות ומניחים את הפרוסות על רשת או במסננת המונחת מעל הכיור.

2

מפזרים על פרוסות הקישואים מלח כדי לגרום להם להזיע. מניחים מעליהם צלחת כבדה כדי לגרום ללחץ ולסייע בשחרור הנוזלים. מאפשרים להם להזיע ולטפטף את הנוזלים למשך 15 דקות.

3

בסיום שוטפים את הקישואים וסוחטים אותם בידיים. מנגבים בעזרת מגבות נייר ומניחים בצד.

הכנה המוקדמת של העגבניות
4

חוצים את העגבניות או פורסים אותן לפרוסות ומעבירים לקערה.

5

סוחטים את העגבניות בקערה כדי לשחרר מהן מיץ.

6

מוסיפים שמן זית, אורגנו, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ובודקים אם צריך עוד להמליח ולפלפל.

השלמת מאפה הקישואים והעגבניות בתנור
7

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

8

זולפים חלק משמן הזית על תבנית אפייה. מפזרים מעל מעט מפירורי הלחם.

9

מסדרים את פרוסות הזוקיני על התבנית. מפזרים מעליהן את פירורי הלחם והפרמז'ן.

10

מכסים עם העגבניות ומיץ העגבניות. זולפים את החומץ ואת שארית שמן הזית מעל העגבניות.

11

אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות עד שפירורי הלחם והעגבניות משחימים.

12

להגשה מפזרים מעל עלעלי טימין טריים. בתיאבון 😋