קיש ארבעת הבצלים

כתוספת או כפתיחה לאחלה ארוחה

לבצק
 1 כוס קמח תופחאו קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפייה לכול כוס קמח
 ½ מיכל שמנת חמוצה
למלית
 3 בצלים גדולים
 2 כרישההחלק הלבן
 בצל ירוק
 עירית
 2 כפות שמן זית
 ½ מיכל שמנת חמוצה
 100 גרם גבינה צהובה קשהמגוררת
 2 ביצים
 מלח ופלפל

1

לשים את הקמח עם חצי גביע שמנת לבצק ומניחים במקרר.

2

מאדים את הבצלים והכרישות בשמן זית עד שמתרכך.

3

מוסיפים את העירית והבצל הירוק, מערבבים וממשיכים אידוי כ-2 דקות נוספות. מעבירים לקערה שיתקרר קצת.

4

משטחים את הבצק עם מערוך על משטח מקומח.

5

מרפדים תבנית קיש בבצק.

6

לקערת הבצלים מוסיפים חצי גביע שמנת חמוצה, גבינה קשה מגוררת, ביצים מלח ופלפל ומערבבים.

7

מוסיפים את המלית לתבנית המרופדת ואופים כ- 40-45 דקות בחום בינוני.