אפשרויות הדפסה:

קציצות בקר עם אפונה

מניב4 מנותהכנה20 דקותבישול1 שעהסך הכול1 שעה 20 דקות

קציצות בקר עם אפונה

לתערובת הקציצות
 ½ קילוגרם בשר בקר טחוןאו תערובת בשר בקר והודו
 1 בצלמגורר
 ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
 1 ביצה
 2 פרוסות לחם יבשבלי הקרום
 ½ כוס מיםלהשריית הלחם
 ½ כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 ½ כפית תערובת תיבול ראס אל חנותאו תערובת תיבול לקציצות
לתבשיל קציצות הבקר עם האפונה
 3 כפות שמן לטיגון
 1 בצלקצוץ
 4 שיני שוםקצוצות
 2 גבעולי רוזמרין
 1 כפית כורכום
 ¾ כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 2 כוסות ציר בקראו מים
 400 גרם אפונה
תוספת אפשרית
 4 תפוחי אדמהקלופים, חתוכים לקוביות (מוסיפים לבישול יחד עם הקציצות)
להגשה
 פטרוזיליהקצוצה
הכנת תערובת הקציצות
1

משרים את הלחם במים לכמה דקות.

2

מעבירים לקערה גדולה את הלחם והמים ומפוררים את הלחם. מוסיפים לקערה את שאר רכיבי תערובת הקציצות. לשים היטב. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות (אפשר גם להכין את התערובת כמה שעות מראש.)

קציצות בקר עם אפונה - תערובת הקציצות

הכנת תבשיל קציצות הבקר עם האפונה
3

מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את השמן. מטגנים את הבצל במשך 4-5 דקות עד שמזהיב.

4

מוסיפים את השום ומטגנים כדקה מבלי שיישרף.

5

מוסיפים לסיר ענפי רוזמרין, כורכום, מלח ופלפל. בוחשים כמה שניות.

קציצות בקר עם אפונה - תיבול הרוטב

6

מוסיפים את הציר (או המים) ובוחשים. מביאים לרתיחה.

7

בעזרת כפות הידיים יוצרים מתערובת הבשר כדורי קציצות מהודקים בעדינות (בגודל כדור פינג פונג בערך). מניחים את הקציצות אחת אחרי השנייה בסיר בזהירות, שלא יתפרקו.

קציצות בקר עם אפונה - מתבשלות בסיר

8

מכסים את הסיר. מבשלים ברתיחה עדינה (חום נמוך) במשך 50 דקות.

9

מוסיפים את האפונה. מחזירים רתיחה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

קציצות בקר עם אפונה - מבושלות בסיר

10

להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם אורז לבן, או תפוחי אדמה. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0