משרים את הלחם במים לכמה דקות.
מעבירים לקערה גדולה את הלחם והמים ומפוררים את הלחם. מוסיפים לקערה את שאר רכיבי תערובת הקציצות. לשים היטב. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות (אפשר גם להכין את התערובת כמה שעות מראש.)
מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את השמן. מטגנים את הבצל במשך 4-5 דקות עד שמזהיב.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה מבלי שיישרף.
מוסיפים לסיר ענפי רוזמרין, כורכום, מלח ופלפל. בוחשים כמה שניות.
מוסיפים את הציר (או המים) ובוחשים. מביאים לרתיחה.
בעזרת כפות הידיים יוצרים מתערובת הבשר כדורי קציצות מהודקים בעדינות (בגודל כדור פינג פונג בערך). מניחים את הקציצות אחת אחרי השנייה בסיר בזהירות, שלא יתפרקו.
מכסים את הסיר. מבשלים ברתיחה עדינה (חום נמוך) במשך 50 דקות.
מוסיפים את האפונה. מחזירים רתיחה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם אורז לבן, או תפוחי אדמה. בתיאבון 😋
מנות 0