משרים את הלחם במים מספר רגעים. בינתיים, מוסיפים את שאר רכיבי תערובת הקציצות לקערה גדולה. מוסיפים לקערה גם את הלחם הספוג במים ומפוררים אותו. לשים את כל התערובת לתערובת אחידה.
מרטיבים ידיים כדי שהתערובת לא תדבק לידיים. יוצרים קציצות בגודל יחסית קטן (כמו כדור פינג-פונג) ומניחים בצלחת או במגש.
מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את השמן. מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן נצרבות יפה.
מוסיפים לסיר את העגבניות יחד עם שאר הרכיבים לרוטב האדום. מנענעים את הסיר קלות כדי לערבב את הרוטב מבלי לפגוע במרקם העדין של הקציצות.
מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים לפחות 25-30 דקות (אפשר גם שעה ויותר, רק בודקים מדי פעם שהרוטב נשאר דליל, ובמידת הצורך, מוסיפים נוזלים.)
מגישים מעל מנת פסטה או אורז. בתיאבון 😋