קציצות ברוטב אדום

לתערובת הקציצות
 500 גרם בשר בקרטחון (15-20% שומן)
 2 פרוסות לחםללא הקרום
 ½ כוס מים
 1 ביצה
 1 שן שוםכתוש
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 1 כפית אורגנו טרי קצוץאו חצי מהכמות אורגנו יבש
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
לרוטב האדום
 4 כפות שמן זית
 1 כוס מחית פסאטה עגבניותאו מיכל עגבניות מרוסקות (400 גרם למיכל)
 1 כוס ציראו מים
 2 שיני שוםכתוש
 1 צרור בזיליקום
 ¾ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור

1

משרים את הלחם במים מספר רגעים. בינתיים, מוסיפים את שאר רכיבי תערובת הקציצות לקערה גדולה. מוסיפים לקערה גם את הלחם הספוג במים ומפוררים אותו. לשים את כל התערובת לתערובת אחידה.

2

מרטיבים ידיים כדי שהתערובת לא תדבק לידיים. יוצרים קציצות בגודל יחסית קטן (כמו כדור פינג-פונג) ומניחים בצלחת או במגש.

3

מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את השמן. מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן נצרבות יפה.

4

מוסיפים לסיר את העגבניות יחד עם שאר הרכיבים לרוטב האדום. מנענעים את הסיר קלות כדי לערבב את הרוטב מבלי לפגוע במרקם העדין של הקציצות.

5

מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים לפחות 25-30 דקות (אפשר גם שעה ויותר, רק בודקים מדי פעם שהרוטב נשאר דליל, ובמידת הצורך, מוסיפים נוזלים.)

6

מגישים מעל מנת פסטה או אורז. בתיאבון 😋