קציצות בשר עם חצילים קלויים ברוטב עגבניות ופלפלים

לקציצות
 ½ קילוגרם בשר בקר טחוןאו תערובת של בקר והודו
 1 בצלמגורר
 2 שיני שוםכתושות
 4 כפות פטרוזיליהקצוצה
 1 פרוסה לחם יבשללא הקרום, מושרה במים
 1 ביצה
 ¼ כוס מי סודה
 ½ כפית כמון
 ½ כפית זרעי כוסברהטחונים
 ½ כפית פלפל שחורטחון
 ½ כפית מלח
 1 כף שמן צמחי
לחצילים
 2 חציליםפרוסים לפרוסות בעובי סנטימטר
 2 כפיות מלח
 3 כפות שמן צמחי
לתבשיל הסופי
 2 כפות שמן צמחי
 1 בצל
 8 שיני שוםקלופות, חצויות
 1 פלפל אדוםפרוס לפרוסות
 1 פלפל ירוקפרוס לפרוסות
 1 פלפל צ'ילי חריףירוק או אדום
 4 עגבניותבשלות, חתוכות לרבעים
 2 כפות רסק עגבניות
 1 כפית דבש
 ½ כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 1 כף פטרוזיליהקצוצה
 1 כף כוסברהקצוצה
 1 כוס ציראו מים

1

מכינים את תערובת הקציצות. סוחטים את המים מהלחם ומוסיפים לקערה יחד עם בשר טחון, ביצה, בצל מגורר, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, מי סודה ותבלינים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה ומניחים בקירור.

2

לפני שצולים את החצילים נפתרים מהנוזל המריר שבתוכם. בוזקים על פרוסות החצילים מלח משני הצדדים של כול פרוסה ומניחים לחצי שעה. כעבור חצי שעה שהחצילים "מזיעים" שוטפים אותם במים מהמלח, סוחטים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את החצילים על תבנית אפייה. זולפים עליהם שמן בצד אחד, הופכים וזולפים את השמן גם בצדם השני. צולים את החצילים כ-20 דקות, אז הופכים אותם וצולים כ-20 דקות נוספות.

4

בזמן שהחצילים מתחילים להצלות ממשיכים בהכנת הקציצות והרוטב.

5

מחצי קילוגרם בשר יוצרים 16 כדורים קטנים (או 12 בינוניים או 8 גדולים). מניחים אותם על מגש אפייה וזולפים קצת שמן על כול קציצה. צולים את הקציצות בתנור יחד עם החצילים שכבר נצלים. זמן צליית הקציצות בתנור הוא כ-20 דקות, כאשר באמצע הצלייה מוציאים את המגש והופכים את הקציצות לצלייה מצדן השני.

6

אחרי הכנסת הקציצות לתנור אפשר לגשת להכנת רוטב העגבניות והפלפלים. מתחילים בצריבת בצל פרוס בסיר הבישול.

7

אחרי כמה דקות כשהבצל מראה סימני צריבה זהובים, מוסיפים לסיר פלפלים פרוסים ושיני שום קלופות וחצויות.

8

כעבור מספר דקות של טיגון וערבוב מוסיפים את רבעי העגבניות. מערבבים וסוגרים את מכסה הסיר לאידוי הירקות על להבה בינונית כ-15 דקות.

9

בתום אידוי הירקות ניתן להסיר בקלות את קליפות העגבניות ולהפתר מהן. מוסיפים לסיר גם רסק עגבניות, דבש, ציר או מים, מלח, פלפל, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.

10

עם סיום הצלייה בתנור מוסיפים לסיר עם הרוטב המתבשל את הקציצות ואת החצילים הקלויים.

11

מביאים לרתיחה קלה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשלושים דקות, עד התרככות מוחלטת של החצילים והתמזגות מושלמת של הטעמים. בתיאבון 😋