אפשרויות הדפסה:

קציצות דגים ברוטב עגבניות

מניב6 מנותהכנה25 דקותבישול25 דקותסך הכול50 דקות

קציצות דגים ברוטב עגבניות

לתערובת הקציצות
 1 קילוגרם דג מפולטמסוג דג אחד או תערובת של שני סוגי דגים (למשל טונה ובקלה)
 1 צרור כוסברהגדול
 4 שיני שום
 1 ביצה
 2 כפיות מלח
 1 כפית פלפל שחורטחון
 ½ לימוןהגרדה והמיץ
 פירורי לחם(על פי הצורך)
לרוטב העגבניות
 2 כפות שמן צמחי
 1 פלפל צ'ילי ירוק
 2 שיני שוםקצוצות
 1 כף כמון
 ½ כפית פפריקה חריפה
 2 קופסאות עגבניות מרוסקות(400 גרם לקופסא)
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 1 קמצוץ סוכר(על פי הצורך)
הכנת הקציצות
1

טוחנים את הדג (או הדגים) יחד עם הכוסברה והשום לעיסה אחידה וחלקה.

2

מוסיפים לתערובת ביצה, מלח, פלפל, מיץ לימון וגרדה של לימון. מערבבים לעיסה אחידה.

3

בודקים את מרקם עם התערובת שמתקבלת. אם היא נוזלית מדי אפשר להוסיף פרורי לחם (כל פעם קצת) עד שהעיסה מתגבשת ונוחה לעבודה.

4

יוצרים קציצות ומניחים בכלי עם כיסוי.

קציצות דגים ברוטב עגבניות - הכנת כדורי הקציצות

הכנת רוטב העגבניות
5

מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את הצ'ילי כ- 2 דקות. מוספים שיני שום קצוצות ומטגנים כדקה נוספת.

6

מוסיפים לסיר את הכמון והפפריקה החריפה ובוחשים.

7

מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל, בוחשים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לקטנה. טועמים, אם הרוטב חמצמץ מדי, אפשר להוסיף קמצוץ סוכר כדי למתן את החמיצות.

השלמת המנה
8

מסדרים את הקציצות יפה בסיר, אחת אחרי השניה, בעדינות, שלא יתפרקו. מכסים את הסיר, מגבירים את האש, מביאים לסף רתיחה ומנמיכים שוב לאש הכי קטנה, לבישול של 10 דקות.

9

לאחר 10 דקות מרימים את הסיר ובעדינות מטלטלים את הקציצות בסיר כך שהן תטבענה בתוך הרוטב.

10

יוצקים מהרוטב על הקציצות בעדינות בעזרת כף. מבשלים כ-10 דקות נוספות על הלהבה הכי נמוכה כשהסיר מכוסה.

11

נותנים לתבשיל לנוח כמה שיותר זמן. הטעמים נספגים יותר ויותר. ביום שלמחרת הטעם משתפר אפילו עוד. בתאבון 😋

קציצות דגים ברוטב עגבניות - מנה

נתוני תזונה

מנות 0