בעזרת מכתש ועלי כותשים שום עם מלח ומעבירים לקערה.
באותה קערה עם השום מוסיפים חלמון של ביצה, חרדל ומיץ לימון ובעזרת מקצף ידני מתחילים בערבוב.
בהתחלה מערבבים לאט מאוד, ובהדרגה מגבירים את הקצב לקצב מהיר יותר, איתו מרגישים בנוח להמשיך כמה דקות. כך מערבלים ומקציפים בקצב אחיד כ-3-4 דקות.
כעת מטפטפים פנימה שמן זית, כול פעם קצת, וממשיכים בטריפה. מוסיפים קצת שמן זית, מערבבים ומקציפים. מוסיפים קצת שמן זית, מערבבים ומקציפים.
אחרי כמה דקות קצת מעייפות אך מספקות של זליפת שמן הזית תוך כדי טריפת התערובת, אמור להתגבש רוטב במרקם הדומה למיונז.
אם המרקם יוצא נוזלי מדי, מתחילים שוב בהקצפת חלמון ביצה בקערה, ובהדרגה מטפטים לתוכה את התערובת הנוזלית, כך עד שמגיעים למרקם הרצוי.
באיולי המוכן אפשר לשלב פפריקה (מתוקה, חריפה, מעושנת), אורגנו ועוד ועוד...
נשמר יומיים בקירור. בתיאבון 😋
מנות 0