אפשרויות הדפסה:

רוטב איולי צרפתי

מניב4 מנותהכנה20 דקותסך הכול20 דקות

רוטב איולי צרפתי - מקושט בפפריקה

 3 שיני שום
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית חרדל
 1 חלמון ביצהבטמפרטורת חדר כ- 30 דקות
 1 כף מיץ לימוןסחוט טרי
 ¾ כוס שמן זית
1

בעזרת מכתש ועלי כותשים שום עם מלח ומעבירים לקערה.

רוטב איולי צרפתי - כתישת שום

2

באותה קערה עם השום מוסיפים חלמון של ביצה, חרדל ומיץ לימון ובעזרת מקצף ידני מתחילים בערבוב.

3

בהתחלה מערבבים לאט מאוד, ובהדרגה מגבירים את הקצב לקצב מהיר יותר, איתו מרגישים בנוח להמשיך כמה דקות. כך מערבלים ומקציפים בקצב אחיד כ-3-4 דקות.

רוטב איולי צרפתי - ערבול ראשוני

4

כעת מטפטפים פנימה שמן זית, כול פעם קצת, וממשיכים בטריפה. מוסיפים קצת שמן זית, מערבבים ומקציפים. מוסיפים קצת שמן זית, מערבבים ומקציפים.

5

אחרי כמה דקות קצת מעייפות אך מספקות של זליפת שמן הזית תוך כדי טריפת התערובת, אמור להתגבש רוטב במרקם הדומה למיונז.

רוטב איולי צרפתי

6

אם המרקם יוצא נוזלי מדי, מתחילים שוב בהקצפת חלמון ביצה בקערה, ובהדרגה מטפטים לתוכה את התערובת הנוזלית, כך עד שמגיעים למרקם הרצוי.

7

באיולי המוכן אפשר לשלב פפריקה (מתוקה, חריפה, מעושנת), אורגנו ועוד ועוד...

8

נשמר יומיים בקירור. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0