אפשרויות הדפסה:

רוטב בולונז

מניב5 מנותהכנה20 דקותבישול3 שעות 30 דקותסך הכול3 שעות 50 דקות

רוטב בולונז - עם פסטה ריגטוני

 500 גרם בשר טחון
 3 כפות שמן זית
 1 בצלבגודל בינוני, קצוץ
 1 גזרבגודל בינוני, קלוף, חתוך לקוביות קטנות
 1 גבעול סלריחתוך לקוביות קטנות
 3 שיני שוםכתושות
 1 כפית רוזמרין טריקצוץ
 ½ כפית פלפל שחורטחון
 ½ כוס יין אדום
 600 גרם עגבניות מרוסקות
 1 כוס ציראו מים
 1 כפית מלח
 2 עלי דפנה
להגשה
 פטרוזיליהקצוצה
1

מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית.

2

מרככים את הבצל יחד עם הגזר והסלרי במשך חמש דקות.

3

מוסיפים את השום ובוחשים כדקה. מוסיפים את הרוזמרין ובוחשים כדקה נוספת.

4

מוסיפים את הבשר הטחון לסיר ומפזרים אותו בסיר לשכבה בגובה אחיד. בשלב זה לא מפרידים בין גושי הבשר. מפזרים מעל הבשר את הפלפל השחור.

רוטב בולונז - הוספת הבשר

5

מניחים לבשר להחרך במשך חמש דקות על חום בינוני-גבוה מבלי שנוגעים בו. לאחר חמש דקות בוחשים עם כף והופכים את הבשר לצד שאינו נחרך. מאפשרים לצד השני להחרך במשך חמש דקות נוספות.

רוטב בולונז - טיגון הבשר

6

כעבור עשר דקות של חריכת הבשר משני צידיו בוחשים. מפרקים גושי בשר גדולים בעזרת הכף.

7

מוסיפים את היין האדום לסיר. מאפשרים לאלכוהול להתאדות במשך שתי דקות.

8

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את המלח, את עלי הדפנה ואת הציר (או המים.) מביאים לרתיחה , מכסים ומנמיכים להבה.

רוטב בולונז - בישול

9

מבשלים את רוטב הבולונז על להבה נמוכה במשך שלוש וחצי שעות. פעם או פעמיים בשעה בודקים שאינו מתייבש. במידת הצורך מוסיפים נוזלים (ציר או מים).

רוטב בולונז מבושל

10

להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0