מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית.
מרככים את הבצל יחד עם הגזר והסלרי במשך חמש דקות.
מוסיפים את השום ובוחשים כדקה. מוסיפים את הרוזמרין ובוחשים כדקה נוספת.
מוסיפים את הבשר הטחון לסיר ומפזרים אותו בסיר לשכבה בגובה אחיד. בשלב זה לא מפרידים בין גושי הבשר. מפזרים מעל הבשר את הפלפל השחור.
מניחים לבשר להחרך במשך חמש דקות על חום בינוני-גבוה מבלי שנוגעים בו. לאחר חמש דקות בוחשים עם כף והופכים את הבשר לצד שאינו נחרך. מאפשרים לצד השני להחרך במשך חמש דקות נוספות.
כעבור עשר דקות של חריכת הבשר משני צידיו בוחשים. מפרקים גושי בשר גדולים בעזרת הכף.
מוסיפים את היין האדום לסיר. מאפשרים לאלכוהול להתאדות במשך שתי דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את המלח, את עלי הדפנה ואת הציר (או המים.) מביאים לרתיחה , מכסים ומנמיכים להבה.
מבשלים את רוטב הבולונז על להבה נמוכה במשך שלוש וחצי שעות. פעם או פעמיים בשעה בודקים שאינו מתייבש. במידת הצורך מוסיפים נוזלים (ציר או מים).
להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. בתיאבון 😋
מנות 0