רוטב ברביקיו

 1 כף שמן צמחי
 1 בצלקצוץ
 2 שיני שוםכתושות
 2 כפות מים
 1 כף עמילן תירס
 400 גרם עגבניות מרוסקות
 2 כפות רוטב ווסטרשייר
 1 כף רוטב סויה
 ¼ כוס רסק עגבניות
 ½ כוס חומץ תפוח
 ½ כוס סוכר חום
 1 כף פפריקה מתוקה
 ½ כפית פלפל קאייןאו פפריקה חריפה
 ½ כפית פלפל שחור
 2 כפיות מלח

1

מחממים מחבת או סיר קטן על חום בינוני. מוסיפים בצל ומטגנים כ-5 דקות.

2

מוסיפים את השום. בוחשים ומטגנים כדקה נוספת.

3

מערבבים את עמילן התירס במים עד שהוא לגמרי מתמוסס.

4

מוסיפים את כל שאר הרכיבים, כולל עמילן התירס המומס למחבת עם הבצל והשום. בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים את רוטב הברביקיו על חום נמוך (בכיסוי חלקי של המחבת) במשך כ-20-25 דקות.

5

אפשר להשתמש ברוטב החם, או לקרר ולשמור בצנצנת אטומה במקרר עד לשימוש.

6

בתיאבון 😋