רוטב פסטו

 ¼ כפית מלח
 4 כפות צנובראו אגוזי מלך, או אגוזי קשיו, או שקדים
 2 כוסות עלי בזיליקוםללא הגבעול, שטופים ומיובשים
 1 שן שוםפרוס
 ½ כוס שמן זיתבחמיצות כמה שיותר נמוכה
 ½ כוס גבינת פרמז'ןאו גבינת פיקורינו, מגוררת דק
 מלח ופלפללפי הטעם

הכנת פסטו בזיליקום בשיטה המסורתית (מכתש ועלי)
1

משתמשים במכתש ועלי העשוי אבן שיש (השיש שומר יותר טוב שהמשחה תשאר קרה).

2

מתחילים בכתישת פרוסות השום והמלח בשיטת לחיצה חזקה וסיבוב עד לקבלת עיסה משחתית.

3

מוסיפים את הצנובר (או אגוזים אחרים) בהדרגה וממשיכים באותה שיטה של מעיכה וסיבוב, עד שיש משחה אחידה.

4

מוסיפים את עלי הבזיליקום בהדרגה וממשיכים באותה שיטה של מעיכה וסיבוב. מדי פעם זולפים קצת שמן זית ומשיכים עד שיש משחה ירוקה.

5

מוסיפים בסוף את פירורי הפרמז'ן ומערבבים עם כף.

הכנת פסטו בזיליקום בשיטה המודרנית (עם מעבד מזון)
6

מוסיפים למעבד מזון את עלי הבזיליקום, הצנובר, השום והמלח. מעבדים בפולסים וקוצצים הכל דק. במידת הצורך עוצרים את המעבד, מגרדים תערובת שנדבקה לדפנות הכלי ולא נטחנה מספיק, וממשיכים בטחינה.

7

בזמן שמעבד המזון ממשיך לעבוד במהירות איטית, זולפים לאט את שמן הזית להתמזגות עם התערובת, עד לקבלת משחה חלקה.

8

מפסיקים את פעולת המעבד, מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.

לסיום
9

טועמים ובמידת הצורך מתבלים בקצת מלח ופלפל.

10

משתמשים מיד או מכסים עם שמן זית ושומרים בכלי סגור במקרר. בתיאבון 😋