משתמשים במכתש ועלי העשוי אבן שיש (השיש שומר יותר טוב שהמשחה תשאר קרה).
מתחילים בכתישת פרוסות השום והמלח בשיטת לחיצה חזקה וסיבוב עד לקבלת עיסה משחתית.
מוסיפים את הצנובר (או אגוזים אחרים) בהדרגה וממשיכים באותה שיטה של מעיכה וסיבוב, עד שיש משחה אחידה.
מוסיפים את עלי הבזיליקום בהדרגה וממשיכים באותה שיטה של מעיכה וסיבוב. מדי פעם זולפים קצת שמן זית ומשיכים עד שיש משחה ירוקה.
מוסיפים בסוף את פירורי הפרמז'ן ומערבבים עם כף.
מוסיפים למעבד מזון את עלי הבזיליקום, הצנובר, השום והמלח. מעבדים בפולסים וקוצצים הכל דק. במידת הצורך עוצרים את המעבד, מגרדים תערובת שנדבקה לדפנות הכלי ולא נטחנה מספיק, וממשיכים בטחינה.
בזמן שמעבד המזון ממשיך לעבוד במהירות איטית, זולפים לאט את שמן הזית להתמזגות עם התערובת, עד לקבלת משחה חלקה.
מפסיקים את פעולת המעבד, מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
טועמים ובמידת הצורך מתבלים בקצת מלח ופלפל.
משתמשים מיד או מכסים עם שמן זית ושומרים בכלי סגור במקרר. בתיאבון 😋