רוטב קיסר לסלט

 2 כפות מיונז
 2 כפות חומץ בן יין אדום
 2 כפות לימון סחוט
 2 כפיות רוטב ווסטרשייר
 2 כפיות חרדל דיז'ון
 2 שיני שוםקלוף, כתוש
 ½ כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 ½ כוס שמן זית
 ½ כוס שמן צמחי (זרעי ענבים, אבוקדו, סויה, חמניות)
 ½ כוס גבינת פרמז'ןמגוררת

1

מוסיפים את כול הרכיבים מלבד השמנים וגבינת הפרמז'ן למעבד המזון. מעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

2

בזמן שמעבד המזון עובד במהירות נמוכה, זולפים פנימה את השמנים לאט ובהדרגה, כפית אחרי כפית, טיפה אחר טיפה. באופן זה נוצר תחליב (אמולסיה) של השמן עם הנוזלים של הרוטב. נוצר רוטב סמיך ובמרקם קרמי.

3

מפסיקים את פעולת מעבד המזון. מוסיפים את גבינת הפרמז'ן. מעבדים את הרוטב יחד עם גבינת הפרמז'ן בכמה פעימות קצרות.

4

מעבירים לצנצנת ושומרים עד שבועיים במקרר. בתיאבון 😋