אפשרויות הדפסה:

ריבת שסק

מניבמנה 1הכנה1 שעהבישול1 שעה 5 דקותסך הכול2 שעות 5 דקות

ריבת שסק בצנצנת

 800 גרם שסק(בערך 500 גרם אחרי קילוף והוצאת הגלעינים)
 150 גרם סוכר חום
 200 גרם סוכר לבן
 1 כפית תמצית וניל
 ¼ כפית זנגביל(ג'ינג'ר טחון)
אפשר להוסיף
 1 כף לימון
1

שוטפים היטב את השסק. קולפים אותם אחד אחד ומוציאים את הגלעינים ואת הציפוי הלבן הפנימי. דרך קלה לקלף שסק היא על ידי קטימת הקצוות של השסק, חיתוך חריץ אורכי, וקילוף (בדומה לקילוף סברס רק בלי הקוצים.)

ריבת שסק - קילוף השסקים

2

את בשר הפירות הקלופים מעבירים לקערה מלאה במים קרים, כדי שלא ישחירו.

ריבת שסק - שסקים מקולפים

3

כשמסיימים את משימת הקילוף התרפיותית, מעבירים את השסק למסננת ונפתרים מהמים.

4

מעבירים את השסק המסונן לסיר. מוסיפים את הסוכרים, מערבבים ומתחילים בבישול. לא מוסיפים נוזלים לסיר. הסוכרים יימסו והשסק יוציא נוזלים.

ריבת שסק - תחילת בישול הריבה

5

מוסיפים לסיר את תמצית הוניל ואת הזנגביל ובוחשים. מביאים לרתיחה.

6

מנמיכים להבה. מבשלים עם כיסוי חלקי של הסיר על להבה בינונית-נמוכה. התערובת צריכה לבעבע ברתיחה קלה במשך כשעה בערך. במהלך הבישול כל כמה דקות בוחשים ובודקים מידת צמצום הנוזלים. הריבה מוכנה כאשר בערך חצי מהנוזלים מצטמצמים. היא עדיין תהיה נוזלית בסיר, אך כשנעביר אותה לצנצנת והיא תתקרר, היא תתגבש לריבה צמיגית כהילכתה.

ריבת שסק - בישול הריבה

7

כשהריבה כמעט מוכנה, טועמים (בזהירות מהנוזל הרותח). אם מעדיפים טעם חמצמץ אפשר להוסיף לימון סחוט. מבשלים עם הלימון בערך 5 דקות נוספות, עד שמגיעים למידת סמיכות רצויה.

8

מעבירים את הריבה החמה לצנצנת נקייה, חמימה ומחוטאת. (כדי שהצנצנת לא תתבקע, מחממים אותה מראש בעזרת מים חמים.) אפשר לאטום את הצנצנת ולאפשר לה להתקרר כך שיווצר וואקום. הריבה תשמר כך בצנצנת האטומה במשך חודשים רבים. אחרי הפתיחה שומרים במקרר.

ריבת שסק בצנצנת

9

בתיאבון 😋

ריבת שסק על פרוסות לחם עם חמאה

נתוני תזונה

מנות 0