אפשרויות הדפסה:

רליש ירקות כבושים איטלקי (ג'רדיניירה)

מניב6 מנותהכנה30 דקותבישול10 דקותסך הכול40 דקות

רליש ירקות כבושים איטלקי

 ¼ כוס מלח
 ½ ראש כרוביתמחולק לפרחים
 8 גבעולי סלריפרוסים
 4 גזריםקלופים ופרוסים
 2 פלפל אדוםמרוקן מגרעינים, פרוס לקוביות
תערובת הכבישה
 4 כוסות חומץ בן יין לבן
 4 כוסות מים מסוננים
 2 כפות מלח יםללא תוספים, ללא יוד
תבלינים ותוספות (כמות לכול צנצנת של חצי ליטר)
 ½ כפית אורגנו
 ½ כפית זרעי כוסברה
 ¼ כפית זרעי חרדל
 ¼ כפית זרעי שומר
 ¼ כפית זרעי פלפל שחור
 1 עלה דפנה
 1 שן שוםחצויה
 1 כף שמן זית
 ¼ כפית פתיתי צ'ילי חריף(אם רוצים גרסה פיקנטית)
תוספות אפשריות
 4 פלפל צ'ילי ירוק טריפרוס, (לגרסה הפיקנטית)
 1 כוס זיתיםמגולענים ופרוסים
 2 בצל סגולחתוך לשמונה חלקים
 8 עגבניות שריחצויות
 1 פלפל ירוקאו צהוב, מרוקן מגרעינים, פרוס לקוביות
יום ראשון
1

שמים את כול הירקות הקצוצים בקערה גדולה או בסיר.

2

מוסיפים 1/4 כוס מלח, מכסים במים ומערבבים בעדינות מבלי לשבור את הירקות.

3

משרים את הירקות במים המלוחים ללילה.

יום שני
4

שוטפים את הירקות דרך מסננת. מסננים היטב מכול הנוזלים.

5

מעקרים צנצנות שימור. ממלאים במים רותחים ומניחים ל-10 דקות. לאחר מכן מרוקנים את המים ומייבשים 15 דקות בתנור בחום 100 מעלות.

6

כשהצנצנות מעקורות ויבשות, מניחים בתחתית כול צנצנת את התבלינים (ללא השום ושמן הזית) ומעליהם ממלאים את הצנצנת בירקות ובשיני השום.

רליש ירקות כבושים איטלקי - הכנה

7

מרתיחים בסיר את רכיבי תערובת הכבישה. מוזגים את התערובת הרותחת על כול צנצנת של ירקות. הנוזל צריך לכסות את הירקות בלפחות סנטינטר מעליהם. מוזגים מעל הכול כף שמן זית.

8

בעזרת מגבת נייר מוודאים שפתח כול צנצנת יבש. אוטמים את הצנצנות והופכים אותן כך שהן עומדות על המכסה. לא אמורים לצאת נוזלים, אחרת הצנצנת אינה אטומה. משאירים כך את הצנצנות הפוכות למשך 15 דקות ואז הופכים חזרה ומחכים שיתקררו למשך שעתיים.

רליש ירקות כבושים איטלקי - העמדה הפוכה

9

משאירים את השימורים לעמידה בטמפרטורת חדר למשך יומיים. כעבור יומיים מעבירים למקרר וממתינים עוד שלושה ימים עד שאפשר כבר להשתמש.

10

הירקות הכבושים נשמרים במקרר 3-4 שבועות.

11

אם רוצים לשמור לתקופה של עד 12 חודשים, אחרי אטימה של הצנצנות עם המכסה, מכניסים אותן לסיר. מכסים במים רותחים ומבשלים את הצנצנות באמבטייה של מים רותחים במשך 10 דקות. ממתינים שהעסק יתקרר, וכעבור 24 שעות מכניסים למקרר לאחסון.

12

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0