רליש מלפפונים מתוק

 2 כוסות מלפפוניםשטופים וחתוכים לקוביות קטנות (לא קלופים)
 ½ כוס בצלקצוץ קטן
 1 כף מלח
 ½ כוס חומץ בן יין לבן
 3 כפות דבשאו סוכר
 ½ כפית זרעי חרדלשלמים
 ½ כפית זרעי כוסברהטחונים
 ½ כפית עמילן תירסמהול בכפית מים

1

מכניסים את המלפפונים והבצל לקערה גדולה, מפזרים מלח ומערבבים. מכסים את התערובת במים קרים, מכסים את הקערה, ונותנים לה לעמוד כשעתיים בטמפרטורת חדר.

2

מסננים את המלפפונים והבצל. מעבירים לחיתול או בד סינון וסוחטים בכוח את שארית הנוזלים ומיבשים.

3

בסיר מוסיפים חומץ, דבש, זרעי חרדל, זרעי כוסברה ומביאים לרתיחה.

4

מבשלים תוך כדי ערבוב כמה דקות עד שהתערובת מצטמצמת לכחצי.

5

מוסיפים את הירקות ואת עמילן התירס, מנמיכים את גובה הלהבה, וממשיכים בבישול תוך כדי ערבוב, כעשר דקות.

6

כדי לחטא את צנצנת האחסון לרליש וגם כדי לחמם אותה, ממלאים את הצנצנת במים רותחים, נותנים לה לעמוד עם המים הרותחים כעשר דקות ומרוקנים. לצנצנת המחוטאת מעבירים את התערובת החמה של הרליש ואז אוטמים.

7

אחרי שהצנצנת מתקררת הרליש מוכן. שומרים בקירור. הרליש ישמר לכמה שבועות.

8

מגישים עם נקניקיה בלחמניה או עם המבורגר. בתיאבון!