שווארמה פרגיות ביתית

 400 גרם פרגיות עוףאו ירך הודו, בלי העצמות
 40 גרם שומן כבשקצוץ
 2 כפות תערובת תבלין שווארמה
 2 כפות שמן זית
 ½ כפית מלח
להגשה
 1 כף פטרוזיליהקצוצה, או בצל ירוק קצוץ
תוספות אפשריות
 פטריות
 בצל לבןאו בצל סגול
 צנובר
 אגוזי קשיו

הכנה מוקדמת
1

מוסיפים לקערה את השמן, שומן הכבש, התבלינים והמלח ומערבבים.

2

מנקים ומייבשים את העוף בעזרת מגבות נייר (אין צורך לשטוף). נפתרים מעודפי שומן, ומשאריות של סחוס או עצמות. חותכים לרצועות דקות.

3

מכניסים את העוף לקערה ומערבבים עם התבלינים והשמן. אפשר לטגן את השווארמה מיד אך רצוי לכסות ולהניח במקרר לספיגת הטעמים במשך כשעה. אפשר גם להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות.

טיגון
4

מחממים מחבת על חום גבוה במשך דקה או שתיים.

5

מעבירים את התערובת של הבשר והתבלינים למחבת. מסדרים את רצועות הבשר על משטח המחבת כך שהן מונחות בשכבה אחת, ולא בערמה. צולים כשתי דקות עד שהבשר מתבשל בצדדים ומראה סימני צריבה בתחתית.

6

הופכים את הבשר וצולים גם בצדו השני.

7

כעבור 2-3 דקות נוספות של טיגון השווארמה מוכנה. בודקים שהבשר עשוי לגמרי על ידי חיתוך של אחת מהרצועות העבות יותר.

8

מסירים מהמחבת ישר לתוך פיתה עם סלטים או על צלחת עם אורז. מפזרים מעל בצל ירוק או פטרוזיליה. בתיאבון 😋