שום פרסי כבוש

 500 גרם שום
 1 כוס חומץ בלסמי
 1 כוס חומץ בן יין אדום
 2 כפות רוטב סויה
חלופה לסויה
 1 כף משחת תמרינדי (תמרהינדי)
 1 כף סירופ מולסה (דבשה)
 2 כפיות מלח
חלופה נוספת לסויה
 2 כפות דבשאו סוכר חום
 2 כפיות מלח
תוספות אפשריות
 2 ענפים טימין
 1 כפית זרעי פלפל שלמים
 ½ כפית ציפורן
 1 כף ברבריס

1

מקלפים שכבות חיצוניות של קליפות מהשומים, אך לא מקלפים עד הסוף ומשאירים את הראשים שלמים.

2

שוטפים את ראשי השום במים, מסננים ומניחים לייבוש.

3

מניחים את ראשי השום בסיר ומכסים אותם בחומץ בלסמי ובחומץ בן יין. מוסיפים חומץ (ביחס שווה) במידת הצורך לכיסוי מלא של השומים.

4

מביאים לרתיחה ומבשלים את השום בחומץ במשך 5 דקות.

5

עם סיום הבישול מוסיפים את רוטב הסויה (או אחת מהחלופות) ומערבבים.

6

מעבירים את השום עם התערובת הרותחת לצנצנת שימור מעוקרת (שחוטאה במשך 10 דקות במים רותחים).

7

אוטמים את הצנצנת וממתינים שתתקרר.

8

השום הפרסי הכבוש מוכן כעבור 40 יום, משתבח עם הזמן ויכול להחזיק שנים. לאחר פתיחת צנצנת השימור, השום נשמר להרבה זמן במקרר. בתיאבון 😋