שוק טלה צלוי בתנור

 2 קילוגרם רגל טלה
 4 שיני שוםקלופות, חצויות
לציפוי
 4 שיני שוםכתושות
 1 כף רוזמרין טריקצוץ
 2 כפות שמן זית
 2 כפות חרדל דיז'ון
 1 כף גרדת לימון
 1 כפית מלח ים
 1 כפית פלפל
תוספת אפשרית
 6 תפוחי אדמהקלופים ומחורצים
 1 בצלקלוף, חתוך לקוביות
 1 כפית פתיתי אורגנו
 1 כף שמן זית
 ½ כפית מלח ים

1

מחממים תנור ל-150 מעלות.

2

מנקים את שוק הטלה בעזרת מגבת נייר. חורצים חריצים רדודים בעור שוק הטלה, לכל אורכו ורוחבו של השוק. דוקרים את הבשר במספר נקודות ומחדירים לתוכו חצאי שיני שום.

3

בקערית מערבבים את כל רכיבי הציפוי. מורחים את תערובת הציפוי על השוק משני צדדיו. מניחים בתבנית.

4

אם רוצים, מוסיפים תפוחי אדמה ובצל לתבנית. מפזרים על תפוחי האדמה אורגנו ומלח וזולפים את שמן הזית.

5

אופים בתנור בחום 150 מעלות כשעה וחצי. הופכים את השוק וצולים כחצי שעה נוספת. הופכים שוב וצולים עוד רבע שעה בערך, עד שהשוק מוכן. השוק מוכן כשהבשר מתנתק בקלות מהעצם.

6

מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים ומגישים. בתיאבון 😋