אפשרויות הדפסה:

שוק טלה צלוי בתנור

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול2 שעות 15 דקותסך הכול2 שעות 30 דקות

שוק טלה צלוי בתנור

 2 קילוגרם רגל טלה
 4 שיני שוםקלופות, חצויות
לציפוי
 4 שיני שוםכתושות
 1 כף רוזמרין טריקצוץ
 2 כפות שמן זית
 2 כפות חרדל דיז'ון
 1 כף גרדת לימון
 1 כפית מלח ים
 1 כפית פלפל
תוספת אפשרית
 6 תפוחי אדמהקלופים ומחורצים
 1 בצלקלוף, חתוך לקוביות
 1 כפית פתיתי אורגנו
 1 כף שמן זית
 ½ כפית מלח ים
1

מחממים תנור ל-150 מעלות.

2

מנקים את שוק הטלה בעזרת מגבת נייר. חורצים חריצים רדודים בעור שוק הטלה, לכל אורכו ורוחבו של השוק. דוקרים את הבשר במספר נקודות ומחדירים לתוכו חצאי שיני שום.

שוק טלה צלוי בתנור - חריצה

3

בקערית מערבבים את כל רכיבי הציפוי. מורחים את תערובת הציפוי על השוק משני צדדיו. מניחים בתבנית.

שוק טלה צלוי בתנור - ציפוי

4

אם רוצים, מוסיפים תפוחי אדמה ובצל לתבנית. מפזרים על תפוחי האדמה אורגנו ומלח וזולפים את שמן הזית.

5

אופים בתנור בחום 150 מעלות כשעה וחצי. הופכים את השוק וצולים כחצי שעה נוספת. הופכים שוב וצולים עוד רבע שעה בערך, עד שהשוק מוכן. השוק מוכן כשהבשר מתנתק בקלות מהעצם.

6

מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים ומגישים. בתיאבון 😋

שוק טלה צלוי בתנור - על צלחת עם תפוח אדמה

נתוני תזונה

מנות 0