שיפודי סלמון ברוטב אסייתי

 400 גרם פילה סלמוןעם או בלי עור
למשרה
 2 כפות חומץ אורז
 1 כף שמן בוטניםאו שמן צמחי
 2 כפות דבש
 2 כפות סויה
 2 שיני שוםכתושות
 1 כפית ג'ינג'ר טרימגורר
 ¼ כפית פלפל שחור
להגשה
 סומסום

1

מנקים את הסלמון ומייבשים בעזרת מגבת נייר. חותכים את הדג לקוביות בגודל שניים וחצי סנטימטר בערך.

2

בקערה מערבבים את כול חומרי המשרה. מוסיפים את קוביות הדג ומערבבים. מניחים בקירור לכשלושים דקות.

3

אם משתמשים בשיפודי עץ משרים אותם במים כשלושים דקות לפני הצלייה.

4

לקראת הצלייה משפדים את הדגים. שומרים בקערה את שארית המשרה.

5

צולים את שיפודי הדגים על גריל חם. כעבור דקה מסובבים את השיפודים.

6

בעזרת מברשת מורחים על הצד שכבר נצלה את מה שנשאר המשרה.

7

חוזרים על הפעולה חמש-שש פעמים (סה"כ שש-שבע דקות צלייה) והשיפודים מוכנים להגשה.

8

להגשה מפזרים מעל קצת סומסום. מגישים עם אורז לבן. בתיאבון 😋