אפשרויות הדפסה:

שיפודי סלמון על האש

מניב2 מנותהכנה5 דקותבישול10 דקותסך הכול15 דקות

שיפודי סלמון על האש - מוגשים

 450 גרם פילה סלמוןללא העור, מחולק לקוביות בגודל 3 סנטימטר
 1 כף דבש
 2 כפות רוטב סויה
 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
 פלפל שחור
 מלח גס
להגשה
 סומסום
 קצח
 שמן סומסום
הכנות מוקדמות
1

מנקים ומייבשים את הסלמון בעזרת מגבות נייר. חותכים את נתחי הסלמון לקוביות בגודל שלושה סנטימטר בערך.

2

מוסיפים לקערה מספיק גדולה את רכיבי המשרה: הדבש, הסויה ורוטב הצ'ילי. מערבבים. מוסיפים למשרה את קוביות הסלמון. מוודאים שהן מכוסות לגמרי במשרה. מכסים את הכלי ומשאירים במקרר לפחות לשעה (אפשר גם ללילה.)

שיפודי סלמון על האש - במרינדה

צליית שיפודי הסלמון על האש
3

מחממים גריל פחמים. עדיף לצלות את שיפודי הסלמון ישירות מעל האש ללא רשת (אליה קוביות הדג עלולות להידבק.) לשם צלייה כזו, יש צורך בגריל (או במתקן) מתאים שיאפשר להניח עליו את השיפודים ביציבות, בגובה של 15 סנטימטר מעל הפחמים בערך.

4

משפדים את קוביות הסלמון שהושרו על שיפודים. את שאריות המשרה שומרים בקערה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור על הנתחים.

שיפודי סלמון על האש - מוכנים לצלייה

5

מניחים את השיפודים על הגריל החם בגובה יחסית גבוה מעל הפחמים (15-18 סנטימטר). כל שתי דקות מסובבים את השיפודים ב-90 מעלות ומורחים עליהם משארית המשרה בעזרת מברשת.

שיפודי סלמון על האש - נצלים על הגריל

6

השיפודים מוכנים כאשר הבשר מאבד לגמרי את השקיפות שלו ונוצרים סדקים קטנים בחלק מהקוביות. זמן הצלייה הכולל הוא 8-10 דקות. נזהרים מצליית יתר העלולה לייבש את הדג ולקלקל את המנה.

שיפודי סלמון על האש - לקראת סיום הצלייה

7

עם סיום הצלייה מפזרים מעל השיפודים קצת סומסום וקצח.

שיפודי סלמון על האש

8

להגשה זולפים על שיפודי הדג כמה טיפות של שמן סומסום. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0