שיפודי שרימפס על האש

 ½ קילוגרם שרימפסבגודל בינוני-גדול, מקולפים
 3 כפות שמן זית
 2 שיני שוםכתוש ומעוך עם גב של כף
 ½ כפית פלפל שחורגרוס גס
 ½ פלפל צ'ילי אדוםקצוץ דק
 מלח
 שיפודים
להגשה
 1 לייםאו לימון

1

בקערה מערבבים את השמן, השום והתבלינים.

2

שוטפים ומיבשים את השרימפס בעזרת מגבות נייר. מוסיפים את השרימפסים לקערה ומצפים אותם בתערובת השמן והתבלינים.

3

משחילים את השרימפסים על שיפודים. אם משתמשים בשיפודי עץ יש להשרות אותם במים כחצי שעה מראש.

4

מפזרים מעל כל שיפוד קמצוץ של מלח.

5

צולים על גריל חם מאוד עם רשת נקייה. משך הצלייה הוא כשבע-שמונה דקות, כאשר מדי פעם הופכים את השיפודים.

6

במהלך הצלייה, בעזרת מברשת מושחים מדי פעם את השרימפס עם שאריות השמן המתובל.

7

מגישים עם פלחי ליים או לימון. בתיאבון 😋