אפשרויות הדפסה:

שישקבב טלה ארמני

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול18 דקותסך הכול33 דקות

שישקבב טלה ארמני

 1 קילוגרם בשר טלה(רגל, כתף, צלעות) מחולק לקוביות בגודל 3-4 סנטימטר
חומרים למשרה
 2 בצל לבןקלופים וחתוכים לקוביות
 4 שיני שוםקלופות, מעוכות וקצוצות
 1 כף רסק עגבניותגדושה
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 ½ כוס מיץ רימוניםעדיף סחוט טרי
 ¼ כוס שמן זית
 2 כפות מיץ לימוןסחוט טרי
 2 כפות יין לבן יבש
 ½ כף אורגנומיובש
 ½ כף פפריקה מתוקה
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחורטחון
 1 עלה דפנה
השריית הבשר
1

בקערה גדולה מערבבים את כול החומרים למשרה.

2

מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב עם המשרה.

3

מעסים את הרוטב לתוך הבשר, מכסים בניילון נצמד ושוכחים במקרר ל-24 שעות.

שיפוד הבשר וצלייה
4

משחילים את נתחי הבשר על שיפודי מתכת רחבים בצמוד אחד לשני. אפשר גם להשתמש בשיפודי עץ רחבים שהושרו כשעה מראש במים.

5

מניחים את השיפודים על המנגל קרובים אחד לשני, ממליחים קלות וצולים בהשגחה רבה (זהירות שלא ישרף!). מסובבים את השיפודים כול חצי דקה - דקה. מידת העשיה הרצויה היא מדיום. זמן הצליה נע בין 12 ל- 18 דקות ומשתנה בהתאם לגודל הנתחים ומידת החום של הצליה.

6

שולפים את הבשר מהשיפודים (הכי קל בסיוע פיתה או לאפה מקופלת שבמרכזה השיפוד.)

נתוני תזונה

מנות 0