אפשרויות הדפסה:

שישקבב עוף יווני (סופלקי)

מניב5 מנותהכנה10 דקותבישול5 דקותסך הכול15 דקות

שישקבב עוף יווני (סופלקי)

 1 קילוגרם ירכי עוף(פרגיות) נקיים מעור ועצמות, חתוכים לקוביות בגודל 4 סנטימטר
למרינדה
 ½ כוס מיץ לימוןסחוט מלימון טרי
 4 כפות שמן זית
 3 כפות חרדל
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 2 שיני שוםכתוש
 1 כף אורגנו יבש
 1 כפית טימין יבש
 1 כפית זרעי חילבהטחונים (גרגרנית יוונית)
חלופות
 1 כפית נענע מיובשתבמקום אבקת החילבה
 ¼ כוס יין לבן יבשבמקום חצי מכמות מיץ הלימון
תבלינים נוספים שיכולים להשתלב
 זרעי כוסברהטחונים
 גרדת לימון
 פפריקה
 כמון
השרייה בתחמיץ
1

מוסיפים את כול חומרי המרינדה לקערה וטורפים היטב בעזרת מקצפת או מזלג.

2

מוסיפים את קוביות העוף ומשרים לפחות לשלוש שעות.

שישקבב עוף יווני (סופלקי) - השרייה

הכנת השיפודים
3

מומלץ להשתמש בשיפודי מתכת בעלי שטח פנים שטוח כדי שהעוף לא יחליק. אם משתמשים בשיפודי עץ, לפני השימוש משרים אותם כחצי שעה במים.

4

משחילים את קוביות העוף על השיפודים.

שישקבב עוף יווני (סופלקי) - מוכן לגריל

צלייה על הגריל
5

צולים על גריל פחמים בחום בינוני-גבוה. אם משתמשים בשיפודי מתכת מתאימים, אין צורך ברשת עבור הגריל. אחרת מניחים את השיפודים על רשת גריל נקיה ומשומנת.

6

צולים צד אחד 2-3 דקות. הופכים וצולים מהצד השני.

שישקבב עוף יווני (סופלקי) - על הגריל

7

השיפודים בדרך כלל מוכנים תוך 7-8 דקות.

8

מסירים מהגריל את השיפודים ונותנים להם לנוח דקותיים.

9

אם מגישים בפיתות, בשלב זה מורחים על הפיתות שמן זית ומניחים על הגריל לחימום של בערך דקה מכול צד.

10

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0