אפשרויות הדפסה:

שניצל עוף

מניב4 מנותהכנה20 דקותבישול5 דקותסך הכול25 דקות

הכי פשוט. הכי טעים.

שניצל עוף

 500 גרם חזה עוף
 1 ביצה
 1 כף חרדל
 ¼ כוס קמח
 ½ כוס פירורי לחם
 שמן לטיגון
תבלינים ועשבי תיבול (לפי הטעם)
 מלח ופלפל
 פפריקה מתוקה
 אבקת שום
 זרעי קוסברהטחונים
 פפריקה חריפה
 פטרוזיליהקצוצה
 עשבי תיבול
1

מנקים את חזה העוף ומיבשים מלחות בעזרת נייר סופג. מנקים משאריות שומן, סחוס או עצם. פורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך (ניתן גם להשיג חזות עוף פרוסות לשניצל אצל רוב הקצבים.)

2

מניחים את חזות העוף על שכבת ניילון נצמד עם מספיק רווח בין פרוסה לפרוסה. מכסים בניילון נצמד. דופקים בעדינות על הפרוסות באמצעות כלי שטוח כבד (מחבת או סיר קטן או פטיש מטבח) לקבלת עובי אחיד של הפרוסות.

הכנת שניצל - שיטוח חזה עוף

3

מפזרים על הפרוסות תבלינים משני הצדדים, מקמחים ומנערים משאריות הקמח.

הכנת שניצל - קימוח

4

מכינים קערה עם תערובת ביצה וחרדל טרופים היטב בעזרת מזלג.

הכנת שניצל - תערובת ביצה וחרדל

5

טובלים את פרוסות העוף בתערובת הביצה והחרדל. יש לוודא כיסוי מלא של התערובת על כול פרוסה ופרוסה.

הכנת שניצל - ציפוי בתערובת ביצה וחרדל

6

מפזרים את פירורי הלחם בצלחת רחבה ושטוחה. כעת מצפים בפירורי הלחם את הפרוסות שטבלנו קודם בתערובת.

הכנת שניצל - ציפוי בפירורי לחם

7

במחבת רחבה מחממים שמן טיגון בגובה רבע סנטימטר.

8

מטגנים את הפרוסות בחום בינוני גבוה. בערך דקה וחצי-שתיים לצד הראשון עד שמזהיב.

הכנת שניצל - טיגון צד ראשון

9

הופכים את הפרוסות (בזהירות עם השמן שלא ישפריץ) ומטגנים בערך דקה וחצי-שתיים נוספות. השניצל מוכן כשמזלג נכנס ויוצא בקלות. הבשר לגמרי לבן מבפנים (בשום אופן לא ורוד.) זהירות, לא לטגן יותר מדי - שלא ייתייבש.

הכנת שניצל - טיגון צד שני

10

כשהשניצלים מוכנים מניחים אותם על רשת לאפשר טפטוף של שמן עודף. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0