שפצלה

 4 ליטר מיםלסיר הבישול
לבלילת השפצלה
 2 ביצה
 ¼ כוס חלבאו מים
 1 כוס קמח רב תכליתי
 ¼ כפית מלח
  כפית פלפל לבן
 ¼ כפית אגוז מוסקט
אפשרויות לתיבול השפצלה
 1 כף חמאהאו שמן זית
 בצל מטוגן
 1 כפית פטרוזיליהקצוצה, או עירית

הכנת בלילת השפצלה
1

מוסיפים ביצים וחלב (או מים) לקערה וטורפים בעזרת מקצפת ידנית. מוסיפים מלח ותבלינים ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה, עד לקבלת בלילה אחידה.

2

נותנים לבלילה לנוח כשעה לפחות (ועד שמונה שעות) במקרר.

בישול השפצלה
3

מרתיחים את המים בסיר גדול. מוציאים את הבלילה מהמקרר ונותנים לה ערבוב.

4

כאשר המים בסיר רותחים, מטפטפים את בלילת השפצלה דרך חורים גדולים של פומפיה, או אם יש, בעדיפות, בעזרת מכשיר ייעודי להכנת שפצלה. (אפשר גם להכין שקית עם חורים שדרכם תזלוף הבלילה לסיר.)

5

מבשלים את השפצלה במספר מקבצים (לא הכול בבת אחת). מערבבים את השפצלה המתבשלים בסיר פעם או פעמיים כדי למנוע הדבקות.

6

השפצלה מוכנים לאחר שהם צפים, כעבור 2-5 דקות בישול.

7

מוציאים את השפצלה המוכנים, מסננים ומעבירים לקערה. בקערה, כדי שהשפצלה לא יידבקו אחד לשני, מומלץ להוסיף להם חמאה או שמן זית.

8

השפצלה מוכנים לשימוש. אפשר להוסיף להם כפית חמאה, להמיס עליהם גבינה או להגיש עם רוטב. בתיאבון 😋