שקשוקה ספורטיבית

מנה מנצחת לאחרי פעילות גופנית.

הבסיס
 שמן זית
 1 בצלחתוך לקוביות
 2 עגבניות בשלותקלופות וחתוכות לקוביות
 1 פלפל אדוםחתוך לקוביות
 2 ביצים
 ½ כפית סוכר או דבש
 1 קמצוץ מלח ופלפל
 1 כף פפריקה מתוקה
 פטרוזיליה קצוצה
תוספות אפשריות וגיוונים
 1 שן שום
 עלי תימין או זעתר טריים
 פפריקה חריפה או צ'ילי לפי הטעם
 חציל קלוי
 פלפל ירוק במקום אדום
 גבינת פטה או גבינת עזים לבנה
 תרד או מנגולד

1

שמים בתבנית את הבצל, העגבניות והפלפל. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומערבבים.

2

אופים את התערובת בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.

3

בשלב זה מוציאים מהתנור את התבנית. מוסיפים סוכר, 1-2 כפות מים (לפי הצורך), מערבבים, טועמים את הרוטב ומשפרים טעמים לפי הצורך.

4

יוצרים גומות כמספר הביצים, ומוסיפים ביצה לתוך כול גומה

5

כעת רק נותר לאפות את הביצים עד שהחלבון מתקשה, כ-8 עד 10 דקות בערך. אם רוצים חלמון נוזלי, חשוב לעקוב מקרוב ולבדוק את מידת האפייה.

6

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.