אפשרויות הדפסה:

שרימפס בחמאה, שום ולימון

מניב4 מנותהכנה7 דקותבישול8 דקותסך הכול15 דקות

שרימפס בחמאה, שום ולימון

 600 גרם שרימפסבגודל בינוני או גדול, קלופים
 מלח ופלפל
 2 כפות שמן זית
 6 כפות חמאהללא מלח
 2 שיני שוםכתושות
 ¼ כוס יין לבן יבשאו חצי יבש
 ½ כפית גרדת לימון
 2 כפות לימון סחוט
להגשה
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 לימוןפלחים
1

שוטפים את השרימפס. מיבשים את השרימפס בעזרת מגבות נייר. מפזרים עליהם קמצוץ של מלח ופלפל שחור.

שרימפס ברוטב צ'ילי מתוק - השרימפסים מוכנים למחבת

2

מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים את השרימפס כ-3-4 דקות (הופכים באמצע הטיגון) עד שהם מאבדים את השקיפות ומשחימים קלות. מוציאים את השרימפסים מהמחבת ומניחים על צלחת.

3

מנקים את המחבת (או שעוברים למחבת נקייה.) מחממים על חום בינוני. מוסיפים שליש מכמות החמאה. מטגנים את השום כדקה (מבלי שיישרף!) מדי פעם בוחשים.

4

מוסיפים את היין, את מיץ הלימון ואת גרדת הלימון. בוחשים כדקה או שתיים עד שהנוזלים מצטמצמים.

5

מוסיפים את שארית החמאה בהדרגה (כל פעם כף). בוחשים בהתמדה עד שהחמאה מתמוססת ומתמזגת באופן מלא עם הרוטב.

שרימפס בחמאה, שום ולימון - הכנת הרוטב

6

מחזירים את השרימפס למחבת. בוחשים ומבשלים יחד עם הרוטב כדקה או שתיים נוספות.

שרימפס בחמאה, שום ולימון - בישול סופי ברוטב

7

מגישים חם, מומלץ מעל מנת פסטה או אורז. מפזרים מעל המנה החמה פטרוזליה קצוצה. לצד המנה מגישים פלח לימון לסחיטה על המנה על פי העדפת הסועדים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0