תבלין חררת'

חררת' גרסה ראשונה (פיקנטית)
 2 מקלות קינמוןשבור לחתיכות
 1 כפית פלפל אנגלי
 4 כפיות כמון
 4 כפיות זרעי כוסברה
 2 צ'ילי יבש
חררת' גרסה שנייה (ייחודית ליהודי לוב)
 1 מקל קינמוןשבור לחתיכות
 1 כף זנגביל
 1 כף עלי ורדיםשוש וורד (שושנים מיובשות)
 1 כפית אגוז מוסקט
 ½ כפית ציפורן(קרמפל)

להכנת תערובת חררת' גרסה ראשונה
1

מחממים מחבת שאינו נדבק (נון-סטיק) ומוסיפים את התבלינים. מקפיצים 3-4 דקות, עד שתבלינים מפיצים ריחות חזקים.

2

מעבירים לקערית ומאפשרים לתבלינים להתקרר.

3

טוחנים את כל הרכיבים בעזרת מכתש ועלי או עם מטחנת תבלינים (או מטחנת קפה).

להכנת תערובת חררת' גרסה שנייה
4

מדלגים על שלב קליית התבלינים במחבת. פשוט טוחנים את כל המרכיבים.

5

שומרים בכלי אטום במקום קר ויבש (אפשר במקרר) למספר שבועות.

6

בתיאבון 😋