תערובת תבלין לעל האש

רכיבים בסיסיים לתבלין גריל על האש
 1 ½ כפות פלפל שחור
 1 ½ כפות פפריקה מתוקהאו מעושנת (לטעם מעושן עוד יותר)
 1 כף מלח גס
 2 כפיות אבקת שום
 2 כפיות זרעי כוסברה
 2 כפיות סוכר חום
 ½ כפית פלפל קאייןאו פתיתי צ'ילי חריף
תוספות וגיוונים אפשריים לתבלין גריל על האש
 2 כפיות אבקת בצל
 1 כף עשבי תיבול מיובשיםאורגנו, טימין, עלה דפנה
 1 כפית זרעי חרדל
 1 כפית זרעי סלרי

1

מוסיפים את כל הרכיבים לכלי הכתישה.

2

טוחנים את כל הרכיבים באמצעות מכתש ועלי או בעזרת מטחנת תבלינים (או מטחנת קפה).

3

ניתן לפזר את התבלין ישירות על הבשר או הירקות, או לערבב את התבלין עם שמן ולמרוח על הבשר או הירקות.

4

התערובת תשמר בכלי אטום במקום קר ויבש (אפשר במקרר) למספר שבועות \ חודשים. בתיאבון 😋