אפשרויות הדפסה:

תפוחי אדמה צלויים בתנור

מניב4 מנותהכנה10 דקותבישול1 שעהסך הכול1 שעה 10 דקות

תפוחי אדמה צלויים בתנור

מתכון בסיסי
 1 קילוגרם תפוחי אדמהשלמים או חצויים (תלוי בגודל)
 4 כפות שמן זית
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
תוספות אפשריות
 6 שיני שוםשלמות
 1 ענף רוזמרין
 1 כף עשבי תיבול טרייםלמשל טימין, אורגנו, נענע, פטרוזיליה, כוסברה
 1 כף צלפים
 2 כפות חמאהבמקום שמן הזית
תבלון אפשרי
 1 כפית פפריקה
 ½ כפית כמון
1

בשלב הראשון שוטפים, מקרצפים ומנקים את תפוחי האדמה היטב. מבשלים אותם בשלמותם (עם הקליפה) במים רותחים בישול חלקי של כ-20 דקות.

2

מרוקנים את המים מסיר הבישול, מוציאים את תפוחי האדמה המבושלים חלקית לצלחת, ונותנים להם להתייבש כ-2 דקות.

3

מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפייה. נותנים לכול תפוח אדמה מעיכה. כדי שיתפרק חלקית.

4

מפזרים מעל מלח ופלפל. זולפים מעל שמן הזית ומערבבים. בשלב ניתן כבר לצלות את תפוחי האדמה בתנור למנה בסיסית של תפוחי אדמה צלויים, או שאפשר להוסיף עוד תבלינים ועשבי תיבול נוספים לפי טעמכם או רצונכם. במתכון המצולם, נוסו בהצלחה תוספות של פפריקה מתוקה, צלפים וטימין טרי. מתכונים רבים ממליצים להוסיף ענף רוזמרין ושיני שום שלמות להוספת ניחוחות למאפה.

תפוחי אדמה צלויים בתנור - מוכנים לאפייה

5

צולים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, הופכים את תפוחי האדמה וצולים כ-20 דקות נוספות או עד שהם מקבלים ציפוי פריך חיצוני ותוכן פנימי רך ונימוך. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0