תפוח אדמה בתנור עם לימון ושום

 1 קילוגרם תפוח אדמה לבן
לרוטב
 3 שיני שוםכתוש
 4 כפות לימון סחוט
 1 כף אורגנו יבש
 4 כפות שמן זית
 1 כפית מלח גס
 ½ כפית פלפל שחור
 2 כפות מים
תוספת אפשרית
 2 כפות חרדל דיז'ון
 1 כפית סמולינה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

2

את תפוחי האדמה אפשר לקלף או לא לקלף לפי העדפה אישית. חותכים כול תפוח אדמה לארבע או לששה פלחים. אפשר גם לחצות את הפלחים במידה והם ארוכים.

3

בקערה גדולה מערבבים את כול חומרי הרוטב. מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה ומערבבים.

4

מסדרים את תפוחי האדמה במגש אפייה כבד ומכסים בנייר אלומיניום.

5

אופים מכוסה כשעה.

6

כעבור שעה מסירים את כיסוי נייר הכסף. מוסיפים עוד 2-3 כפות מים אם צריך. מערבבים והופכים את פלחי תפוחי האדמה.

7

אופים כחצי שעה נוספת ללא כיסוי, עד למידת ההזהבה הרצויה. בתיאבון!